Liberalizem, fašizem, neoliberalizem

Liberalizem, fašizem, neoliberalizem - Tomaž Mastnak | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomaž Mastnak
DIMENZIJA
6,71 MB
IME DATOTEKE
Liberalizem, fašizem, neoliberalizem.pdf
ISBN
5005193506433

OPIS

Finančna in gospodarska kriza, iz katere niti po šestih letih ni videti pravega izhoda, globoko spreminja svetovno, evropsko in tudi slovensko politiko. Te spremembe je pogosto težko opaziti, še teže pa razumeti, kar je učinek dveh nasprotnih načinov njihovega uveljavljanja: na eni strani gre za metodo šoka, na drugi pa za komaj vidne minimalne, a nenehne, premike. Avtor, ki je te spremembe doma in po svetu analiziral in interpretiral v rednih časopisnih kolumnah, se v pričujoči knjigi ukvarja predvsem z eno od njih, a morda najbolj zloveščo: z naraščanjem fašizma. Deloma gre pri tem za zavestno navezovanje na historični fašizem in deloma za reagiranje na nove zgodovinske konstelacije, ki spontano reproducirajo temeljno logiko preteklih fašističnih politik. Odlika te knjige je, da se avtor, ki je zgodovinar evropske politične misli, v svojih analizah opira na tradicije politične misli in jih aktualizira, obenem pa je dobro informiran o političnih dogajanjih pri nas in po svetu.

LAHKO REČEMO, DA SO NEKATERI ZAINTERERSIRANI ZA ČIM VEČJE KRIZE, SAJ POTEM LJUDJE LAŽJE IZBEREMO SEKIRICO - AGRESIJO ZA UREJANJE Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si. Tomaž Mastnak, Liberalizem, fašizem, neoliberalizem : Založba /*cf, Ljubljana 2016, 185 strani, 16,00 EUR (ISBN 978-961-257-071-2) Piškotke uporabljamo, da uporabnikom zagotavljamo najboljše brskanje po naši spletni strani.

Identiteta med liberalizmom in demokracijo je bila vedno vprašljiva. Naj je bil James Madison, »oče ameriške ustave« in četrti predsednik ZDA, liberalec ali ne, toda tista demokracija, ki jo je vgrajeval v ameriško ustavo, je imela še vse kaj drugega kot ... Jun 2018 Blaž ekonomija, fašizem, ideologija ...

POVEZANE KNJIGE