Nikoli ne reci, da te je strah

Nikoli ne reci, da te je strah - Giuseppe Catozzella | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Giuseppe Catozzella
DIMENZIJA
10,17 MB
IME DATOTEKE
Nikoli ne reci, da te je strah.pdf
ISBN
2815313386664

OPIS

Vse, kar si Samia želi, je teči. Teči zase, za Somalijo, ki jo pretresa vojna, živeti v miru. Kljub težkim razmeram, lakoti in pomanjkanju se ji kot najmlajši in najlažji tekačici uspe uvrstiti na olimpijske igre in vzbuditi pozornost svetovne javnosti. Obet veličastne prihodnosti kljub bolečini zaradi razmer v domovini in izgubi najbližjih je blizu na otip. A da bi sploh lahko uresničila svoje sanje, se mora najprej odpraviti na težko pot, na kateri se znajde na milijone beguncev po vsem svetu.Italijanski novinar in pisatelj Giuseppe Catozzella (1976) piše za reviji L’Espresso in Vanity Fair ter časopis La Repubblica in italijansko izdajo Financial Timesa. Napisal je romana Espianti (Organi) in Alveare (Blok, prirejen je bil za več gledaliških iger, po njem je nastal film). Njegov tretji roman Nikoli ne reci, da te je strah je nastal po resničnih dogodkih in je preveden v več jezikov. Leta 2014 je prejel prestižno nagrado strega, ki jo podeljujejo mladi bralci. Po romanu nastaja film in televizijski dokumentarec.

Resnična zgodba atletinje Samie Yusuf Omar iz Somalije. Samia je že v otroštvu tekla na tekaškem tekmovanju v Mogadišu. Napisal je romana Espianti (Organi) in Alveare (Blok, prirejen je bil za več gledaliških iger, po njem je nastal film).

Giuseppe je ambasador dobre ... Ja, Nikoli ne reci, da te je strah je knjiga, ki bo temnomodri barvi oceana za vedno pridala odtenke barv, ki jih tam sicer ne bi bilo. In v roke jo je treba poriniti vsem, mogoče predvsem mlajšim bralcem, generaciji, ki prihaja.

POVEZANE KNJIGE