Moj Mihael

Moj Mihael - Amos Oz | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Amos Oz
DIMENZIJA
10,57 MB
IME DATOTEKE
Moj Mihael.pdf
ISBN
2687820844664

OPIS

»Roman sem napisal pri šestindvajsetih v prepričanju, da vem vse o ženskah. Danes si ne bi upal napisati romana, ki ga v celoti pripoveduje ženska.«Amos OzJeruzalem v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Energična izobraženka Hana Gonen je vse bolj nezadovoljna s svojim sicer dobronamernim, a pustim možem Mihaelom. A »izraelska Ema Bovary« zakonske krize ne rešuje z nezvestobo, temveč se vse bolj patološko utaplja v svoji nemirni notranjosti …Moj Mihael je izjemno tankočutno napisan psihološki roman, s katerim se je Oz prvič uveljavil tudi v mednarodnem prostoru. Še danes velja, poleg monumentalne Zgodbe o ljubezni in temnini, za njegovo ključno delo.»Čudovito, globoko delo, ki se zapiše v spomin kot lirična pesem, posvečena ljudstvu avtorjeve dežele, in hkrati ganljiva ljubezenska zgodba.«

Ta poetična zgodba o eroziji nekega partnerskega odnosa še danes velja, poleg monumentalne Zgodbe o ljubezni in temnini, za Ozovo ključno delo. Foto album Mihael TOŠ TOSCH uporabnika TOSCH. Vpiši email prijatelja, kateremu želiš priporočiti album.

Easily share your publications and get them in front of Issuu's ... Video mihael, stran 1. kategorije.

POVEZANE KNJIGE