Medved Roško iz Roga

Medved Roško iz Roga - Helena Štefanič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Helena Štefanič
DIMENZIJA
11,47 MB
IME DATOTEKE
Medved Roško iz Roga.pdf
ISBN
3431644882545

OPIS

160-kilogramski samec je redno zahajal v bližino naselij, predvsem v bližino Spodnjih Gorij in Višelnice.Tam je povzročal škodo na posevkih koruze, ki so tik ob šolskih poteh, trgal je silažne bale in poškodoval čebelnjak. Rjavi medved je kralj naših gozdov in naša največja zver. Samci so veliko večji od samic in lahko tehtajo tudi več kot 200 kg.

Kočevski Rog je poznan predvsem po velikem številu medvedov, pa tudi po volkovih, risih in drugih gozdnih živalih, zato naju je tale treking še posebno pritegnil. Medvedi (znanstveno ime Ursidae) so veliki sesalci iz reda zveri.Vsi so krepkega telesa, z veliko lobanjo, močnimi nogami in kratkim repom.Živijo v Evraziji in Severni Ameriki ter v delih Severne Afrike in Južne Amerike.Večinoma so gozdne živali. V nasprotju z večino zveri uživajo veliko rastlinske hrane.

POVEZANE KNJIGE