Maribor in Mariborčani

Maribor in Mariborčani Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
9,24 MB
IME DATOTEKE
Maribor in Mariborčani.pdf
ISBN
8056337580678

OPIS

Maribor je mesto nasprotij, ki je v preteklih stoletjih doživelo obdobja razcveta, pa tudi številnih pretresov in nazadovanja: od srednjeveškega centra judovske kulture na Slovenskem, do centra nemštva na južnem Štajerskem, od središča bogate trgovine s kmetijskimi pridelki, do najpomembnejšega industrijskega središča v nekdanji Jugoslaviji. Mesto, ki v današnjem času – v obdobju zaostrenih gospodarskih razmer, propada in je na robu socialnega zloma. Znanstvena monografija Maribor in Mariborčani predstavlja pogled štirinajstih znanstvenikov z različnih raziskovalnih področij humanistike (etnologije, biografike, zgodovine, muzikologije, antropologije, umetnostne in literarne zgodovine) na usode Mariborčanov, gospodarski in kulturni razvoj ter zmogljivosti tega svojstvenega urbanega središča na Slovenskem.

Profimedia. Maribor je zaradi novih okužb celo ostal brez pripravljalne tekme.

Poleg njega so se za stopničke potegovali: Damir Battisti iz Adecca, Iztok […] MARIBOR IN KORONA. Mariborčani se požvižgajo na županove trakove (FOTO in VIDEO) Ovire, ki naj bi preprečevale pot po stopnicah Kalvarije, že strgane.

POVEZANE KNJIGE