Doživetja naseljenosti

Doživetja naseljenosti - Dušan Marolt | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dušan Marolt
DIMENZIJA
4,89 MB
IME DATOTEKE
Doživetja naseljenosti.pdf
ISBN
6778485960435

OPIS

Dušan Marolt nam po pesniškem prvencu, opremljenim z družbenim in urbanim tonom, tokrat ponudi ljubezensko in erotično liriko.Atmosfera v zbirki omogoča občutenje dveh, njune intimne igre, govorice in gibanja, a hkrati se erotičnost prelije po vsem, kar ju obdaja. Doživetja za zaljubljence v poezijo.

Nanj so najbolj vplivali beatniki in Salinger, od slovenskih pesnikov pa so mu blizu Tone Škrjanec, Tomislav Vrečar, Veronika Izdal je že dve pesniški zbirki, Doživetja naseljenosti (2016) in Tudi tulipani ovenijo (2015). Svojo prvo pesem je napisal v 7.

Dosedaj je izdal tri pesniške zbirke Tudi tulipani ovenijo (2015), Doživetja naseljenosti (2016, najboljša samozaložniška knjiga leta 2016, JSKD), Glasovi žensk (2018) in zbirko kratke proze Čips in telenovele (2017). Dušan Marolt: Doživetja naseljenosti (poezija) 95. Mira Sušić: Čudna hiša.

POVEZANE KNJIGE