Henohova knjiga

Henohova knjiga Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
6,35 MB
IME DATOTEKE
Henohova knjiga.pdf
ISBN
3034685125175

OPIS

Začetek Henohove knjige opisuje padec čuvarjev, angelov, ki so se pomešali s človeškimi hčerami in spočeli velikane ali nefile. Preostanek knjige opisuje Henohove obiske nebes v obliki popotovanj, videnj in njegovih razodetij.Henohova knjiga je obsvetopisemsko psevdoepigrafsko delo, znano tudi pod krajšavo 1 Henoh. Je antično judovsko besedilo, ki ga je po tradiciji napisal Henoh, Noetov praded, še pred vesoljnim potopom. Henoh, svetopisemski očak, je bil Kajnov sin in Metuzalemov oče. Knjiga je znana tudi pod imenom Etiopska Henohova apokalipsa in ima pet delov ali knjig, ki so bile napisane ločeno. Sodobni raziskovalci ocenjujejo, da so bili najstarejši deli knjige (večinoma v Knjigi čuvarjev) napisani okoli leta 300 pr. Kr., najmlajši deli (Knjiga prispodob) pa nekje do konca 1. st. po Kr. Knjige torej ni napisal zgolj en avtor, ampak več ali celo nekaj skupin avtorjev.Knjigo sestavlja pet jasno ločenih delov, ki so bili že na začetku ločeni in v različnem času napisani teološki spisi, ob koncu prvega stoletja našega štetja po Kr. pa so jih uredniki združili v eno celoto.

Rok dobave Vrednost iskanja. Predviden rok dobave: 9 - 14 dni ... V obsežnem delu, ki od bralca zahteva veliko mero zbranosti, je Murakami združil prvine ljubezenskega romana, fantazije in kriminalke.

Aomame se znajde v vzporednem sve. Henohova knjiga je apokrifno besedilo Noetovega pradeda, ki je uvrščeno le v etiopsko različico svetega pisma. Foto: Celjska Mohorjeva družba V romanu Nasprotnikova smrt (izšel je leta 1959) je Keilson obravnaval Hitlerjevo preganjanje Judov, ne da bi ga kadar koli omenil s pravim imenom, tudi krajev in zgodovinskih podatkov ne navaja.

POVEZANE KNJIGE