Globalni minotaver

Globalni minotaver - Janis Varufakis | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janis Varufakis
DIMENZIJA
11,34 MB
IME DATOTEKE
Globalni minotaver.pdf
ISBN
3325989312975

OPIS

Preden je Janis Varufakis postal grški finančni minister v vladi Aleksisa Ciprasa in se spopadel z utrjenimi interesi evropskih političnih in kapitalskih elit, se je proslavil kot akademski ekonomist in javni intelektualec. V teh vlogah se ukvarja predvsem z zablodami ekonomske vede, kot jo predavajo in izvajajo na domala vseh svetovnih univerzah, ter z zgradbo in delovanjem svetovnega gospodarstva. Globalni minotaver, ki je prvič izšel leta 2011, dve leti kasneje pa še v novi in dopolnjeni izdaji, je najboljši povzetek njegovega raziskovanja.

Vsebino knjige in kontekst v katerem je nastala bo predstavil urednik slovenske izdaje Rok ... Pri Cankarjevi založbi je izšla knjiga Janisa Varufakisa z naslovom Globalni minotaver, Amerika, Evropa in prihodnost svetovnega gospodarstva (prevod: Seta Knop in Marjana Karer, urednil: Rok Kogej, strokovni pregled: Polona Domadenik, izdala Cankarjeva založba, urednica Ana Ugrinović)., 278 strani, 32,96 EUR. Janisa Varufakisa najbrž najbolje poznamo kot nekdanjega grškega finančnega ... Globalni minotaver je za Varufakisa ameriški kapitalizem, skoncentriran okrog Wall Streeta, ki je od leta 1971 izčrpaval celoten svet.

Izvor. Kralj Minos je nekoč pripravljal žrtvovanje bika bogu Pozejdonu.

POVEZANE KNJIGE