Zeliščar na sprehodu

Zeliščar na sprehodu - Andreja Papež Kristanc | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andreja Papež Kristanc
DIMENZIJA
10,45 MB
IME DATOTEKE
Zeliščar na sprehodu.pdf
ISBN
4379202881355

OPIS

Končno bodo lahko prišli na račun vsi slovenski ljubitelji divjih rastlin. V knjigi, v kateri sta praksa in teorija združeni z roko v roki, je predstavljenih 63 najuporabnejših vrst in rodov rastlin, ki jih najdemo v prelepi naravi Slovenije.Spoznamo njihovo zdravilnost, užitnost, prepoznavne znake, morebitna opozorila in preizkusimo čudovite recepte! Knjiga je opremljena s številnimi fotografijami. Vaši sprehodi v naravi bodo dobili novo dimenzijo – z njih se boste vračali z divjo zelenjavo in užitnimi sadeži ter z zdravilnim cvetjem in koreninami. Tudi vrtni pleveli bodo dobili svoje mesto v loncu.Knjiga je primerna tako za začetnike kot za izkušene poznavalce naših divjih rastlin.

Renata Ucman Poletne užitne divje rastline. Ste za trpotčeve ocvirke, ščir z mlekom ali kozjo brado z jajci? Prikaži več ... Tudi knjiga Zeliščar na sprehodu, Andreje Papež Kristanc vsebuje odlične recepte.

Pričujoča knjiga vsebuje zanimive opise uporabnosti 63 naših divjerastočih rastlinskih vrst oziroma rodov, med njimi je tudi kar nekaj takih, ki najbrž niso znani širšemu krogu ljudi. Gre za prvi poizkus celovite predstavitve uporabnosti divjih rastlin pri nas, saj se avtorica na podlagi ... Čeprav so ljudem zelišča dana v uživanje kot naravna dobrina in lahko o zeliščarstvu govorimo tudi kot o dragoceni kulturni dediščini naših babic, je mnogim trn v peti.

POVEZANE KNJIGE