Stoletje pred prvo svetovno vojno - res čas miru?

Stoletje pred prvo svetovno vojno - res čas miru? - Ivan Vogrič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Vogrič
DIMENZIJA
5,21 MB
IME DATOTEKE
Stoletje pred prvo svetovno vojno - res čas miru?.pdf
ISBN
7705359045140

OPIS

Delo izpodbija v zgodovinopisju razširjeno mnenje, da je bilo stoletje od dunajskega kongresa ( 1815) do izbruha prve svetovne vojne (1914) na Slovenskem čas brez vojaških pretresov večjih razsežnosti.Resda tedaj na njem skoraj ni bilo vojaških operacij, je pa bilo posredno prizadeto, saj so slovenski vojaki sodelovali v vojnah zunaj etničbnega ozemlja, vključno z vojaškimi operacijami na Balkanu, ki so vplivale na iztek t.i. dolgega 19. stoletja. Prisoten je bil pojav, ko je več vojakov umrlo zaradi bolezni, kot pa na bojišču, število civilistov, umrlih zaradi "kolateralne" škode, pa je večkrat presegalo število žrtev med vojaki, tudi v času miru.

... Stoletje pred prvo svetovno vojno : res cas miru? Prod#: 2228371B Slovenia; Ljubljana: Slovenska matica, 2015 Slovenian Price: $ 16.00.

Gre za umetnike, ki so po prvi svetovni vojni ustvarjali zanje značilen umetniškega izraz, pridobljen že pred svetovno vojno. Tematika se veže za meščanski realizem, ki slika miren in na nek način buržujski tedanji ... Stoletje družine Tönnies.

POVEZANE KNJIGE