Vitezi jutranje zarje

Vitezi jutranje zarje - Ivan Sivec | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
4,7 MB
IME DATOTEKE
Vitezi jutranje zarje.pdf
ISBN
4882696189957

OPIS

Začetniki veličastnih celjskih grofov in knezov so bili svobodni žovneški vitezi z obrobja savinjske doline. Največ koristi so imeli od mitnin, dobro vzdrževane najemniške vojske in posojanja denarja. Med žovneškimi svobodnjaki je bil tudi evropsko priznan pesnik Konrad I. Žovneški.Kronist Modest pa ne opisuje samo žovneških gospodov, temveč tudi oprodi Bernarda in Lenarta, znameniti breški viteški turnir, napad ob prvem svitu, pravico prve noči in dvojni uboj. Predvsem pa vzpon navadnega podložnika od paža do oprode in viteza. Mu bo sploh uspelo?

33,10 € Zgodba je lepo vpeta v nekatera resnična zgodovinska dogajanja (viteški turnir v Brežah, spori glede meje na Dobrovljah, pobiranja mitnin, vojaški spopadi) in v opisovanje življenja na takratnih gradovih in delno tudi na podeželju. Naslov: Vitezi jutranje zarje, O Bernardu Turnškem in žovneških svobodnih gospodih Avtor: Ivan Sivec Oblikovanje oz. tehnična izvedba: NiDa, Tina Švajger Sivec Format datoteke: e-pub Obseg: 500 strani Leto izida: 2016 Zbirka: Slovenska zgodovina, št.

Celjskem in Hermanu II. Mestna knjižnica Ljubljana Povsod v mestu. MKLJ.si KATALOG Bližnjice.

POVEZANE KNJIGE