Sto umetnin Narodne galerije

Sto umetnin Narodne galerije - Mateja Breščak, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mateja Breščak, ... [et al.]
DIMENZIJA
5,58 MB
IME DATOTEKE
Sto umetnin Narodne galerije.pdf
ISBN
1550134487734

OPIS

Narodna galerija v svojih zbirkah hrani našo preteklost, materializirano v podobah. V skoraj stoletni zgodovini institucije pričujejo zbrane umetnine, ki časovno segajo od visokega srednjega veka do sredine 20. stoletja, o tukajšnji kulturi . nastale so za to okolje ali pa so z njim kako drugače povezane - in sooblikujejo skupni evropski prostor. Narodna galerija se je rodila iz lokalnega okvira svojega časa, iz umirajoče avstro-ogrske monarhije in iz porajajoče se države južnih Slovanov; v teku let je s svojimi zbirkami in strokovno ekspertizo prerasla v evropsko institucijo, ki odseva današnje okolje in današnji čas.

Prve sledi realizma zaznamo v poznih krajinah Antona Karingerja. Konec šestdesetih let 19.

Ludwig van Beethoven Življenje Ludwiga van Beethovna v znakovnem jeziku; OLJNE BARVE - nova kretnja v slovarju SZJ ... Predsednik republike Borut Pahor je Narodni galeriji ob njeni 100-letnici na nocojšnji slavnostni akademiji podelil zlati red za zasluge. Foto: BoBo Podelitve, ki je bila slavnostnega tedna Narodne galerije, se je udeležil tudi novi minister za kulturo Dejan Prešiček.

POVEZANE KNJIGE