Sto umetnin Narodne galerije

Sto umetnin Narodne galerije - Mateja Breščak, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mateja Breščak, ... [et al.]
DIMENZIJA
7,54 MB
IME DATOTEKE
Sto umetnin Narodne galerije.pdf
ISBN
1778274135337

OPIS

Narodna galerija v svojih zbirkah hrani našo preteklost, materializirano v podobah. V skoraj stoletni zgodovini institucije pričujejo zbrane umetnine, ki časovno segajo od visokega srednjega veka do sredine 20. stoletja, o tukajšnji kulturi . nastale so za to okolje ali pa so z njim kako drugače povezane - in sooblikujejo skupni evropski prostor. Narodna galerija se je rodila iz lokalnega okvira svojega časa, iz umirajoče avstro-ogrske monarhije in iz porajajoče se države južnih Slovanov; v teku let je s svojimi zbirkami in strokovno ekspertizo prerasla v evropsko institucijo, ki odseva današnje okolje in današnji čas.

Takrat so začeli ... Michel Mohor is the author of Sto umetnin Narodne galerije (5.00 avg rating, 1 rating, 0 reviews) Sto umetnin Narodne galerije, Narodna galerija, Ljubljana, 2016, 208 strani, 10 evrov, www.ng-slo.si Sto umetnin Narodne galerije Besedilo: Miha Naglič Kategorija: GG Plus / sobota, 7. maj 2016 / 18:05 Narodna galerija Slovenije je osrednji muzej umetnosti starejših likovnih del umetnosti v Sloveniji, ki hrani največjo zbirko likovnih del na slovenskem ozemlju od visokega srednjega veka do 20.

Je javni zavod. Je kulturna, znanstvena in raziskovalna ustanova, ki preučuje, zbira, hrani ter s pomočjo razstavljanja in interpretacije umetnin posreduje ... Obisk muzeja ali galerije zna biti pravo doživetje.

POVEZANE KNJIGE