Odkriti Boga s Terezijo Avilsko

Odkriti Boga s Terezijo Avilsko - Doroteja Hladnik | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Doroteja Hladnik
DIMENZIJA
8,44 MB
IME DATOTEKE
Odkriti Boga s Terezijo Avilsko.pdf
ISBN
9015586674286

OPIS

»Terezija je cerkvena učiteljica. Nekatere privlači, da govori o mističnih doživetjih, druge pa ravno to prestraši, saj doživljajo svoje versko življenje precej trezno in v njem ne vidijo nikakršne povezave s preobiljem milosti, ki ga opisuje Terezija. V Notranjem gradu pa Terezija opisuje tudi prve, prav skromne začetke duhovnega življenja, ki celo najbolj običajnim kristjanom niso tuji.«(Iz predgovora h knjigi)

decembra, ob 12. u Glede vprašanja, ali je tudi Steinova mistikinja, bi morali narediti oklepaj in pojasniti, kdo sploh je mistik.

Zelo zadržana je pri opisih svoje lastne verske izkušnje, ki jo običajno povezujemo z intenzivnimi mističnimi doživetji, čeprav nekatera tudi omenja: na primer izkušnjo globokega miru ali izkušnjo Božje previdnosti. Janez od Križa, španski mistik iz 16. stoletja, skupaj s Terezijo Avilsko ustanovitelj reda bosonogih karmeličank.

POVEZANE KNJIGE