Beg

Beg - Milutin Cihlar - Nehajev | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milutin Cihlar - Nehajev
DIMENZIJA
10,68 MB
IME DATOTEKE
Beg.pdf
ISBN
9965383071185

OPIS

Protagonist romana Đuro Andrijašević ima vse možnosti, da bi uspel v življenju, vendar njegovo življenje med študijem na Dunaju zavije v povsem drugo smer. Kljub finančni podpori solidne meščanske družine zapade v gmotne težave, študij se vleče, dneve preživlja v dunajskih kavarnah. Nazadnje se odloči, da bo fakulteto poskušal končati v Zagrebu. Zdi se, da bo po vrnitvi domov dobil priložnost za nov začetek, a na pot se mu postavita nezaupanje zaročenkine družine, odtujitev od matere in izguba stričeve zapuščine, o kateri je bil trdno prepričan, da mu bo pomagala izviti se iz finančnih zagat. Zaposli se kot učitelj v malomeščanskem Senju, v okolju, ki ga kmalu iz srca zasovraži. Tematika romana je morda še zlasti zanimiva prav za slovenskega bralca, saj usoda glavnega junaka v marsičem spominja tako na literarne kot na resnične like iz slovenske književnosti z začetka 20. stoletja. Lik Đura Andrijaševića nikakor ni ozko vezan na letnico nastanka Bega, saj lahko njegove karakterne lastnosti prepoznamo tako v sodobnem literarnem univerzumu kot v svoji vsakdanjosti. Poleg slogovnih odlik tega dela je bila verjetno prav ta tematska aktualnost razlog, da je bil roman Beg leta 2012 uvrščen med obvezno branje za hrvaško državno maturo.

Marta Zabret 22.12.2020 ob 06:00 Marta Zabret 22.12.2020 ob 06:00 Poslušajte ... Beg definition, to ask for as a gift, as charity, or as a favor: to beg alms; to beg forgiveness. See more. beg forgiveness of [sb] vtr + n (plead for pardon) chiedere il perdono di [qlcn], implorare il perdono di [qlcn] vtr verbo transitivo o transitivo pronominale: Verbo che richiede un complemento oggetto: "Lava la mela prima di mangiarla" - "Non mi aspettavo un successo così grande" beg-pardon n noun: Refers to person, place, thing, quality, etc. Čas zadnje spremembe strani: 18:20, 30.

Synonym Discussion of beg. beg definition: 1. to make a very strong and urgent request: 2.

POVEZANE KNJIGE