Naravoslovje 2

Naravoslovje 2 - Plinij Starejši | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Plinij Starejši
DIMENZIJA
12,6 MB
IME DATOTEKE
Naravoslovje 2.pdf
ISBN
9478884792646

OPIS

Druga knjiga Plinijevega Naravoslovja je nadaljevanje z prevoda prvega dela (2013; zanj je prevajalec leta 2015 dobil Jermanovo nagrado). Prinaša prevod in komentar k 7. in 8. knjigi. Sedmo knjigo, ki obravnava antropologijo, bi pravilneje naslovili »nauk o človeku«. Plinij v njej obravnava človeka z najrazličnejših vidikov: posebnosti, biološke značilnosti, spočetje, rojstvo, razvoj, bolezni, delovanje in smrt, umske sposobnosti, posebej pa predstavi najpomembnejše dosežke in iznajdbe človeštva ter posameznike, ki so se s najbolj odlikovali. Osma knjiga je ena od treh najpomembnejših knjig celotnega Naravoslovja in uvodna knjiga v tretji vsebinski sklop dela: v zoologijo. V njej Plinij predstavi kopenske živali, njihove lastnosti, posebnosti in njihov pomen za človeško družbo; njegovi opisi so zaznamovali pogled na živalstvo za stoletja, močno pa so vplivali tudi na znanost in umetnost tako srednjega kot tudi novega veka. Tudi ta knjiga je dopolnjena z obsežnim komentarjem, ki prinaša potrebna pojasnila k prevodu in razlage ter znanstveni in strokovni aparat, ki je potreben za razumevanje besedila.

Hranilne snovi nastajajo v celicah rastline (v ... 4.2. 6.b Utrjevanje poglavja Od kamnin do rastlin.pdf; Prenesi mapo.

2. Kaj je osnovna naloga lista? PRI VEČINI RASTLIN V LISTU POTEKA FOTOSINTEZA-NASTAJANJE HRANE IN KISIKA IZ VODE IN OGLJIKOVEGA DIOKSIDA POD VPLIVOM NARAVOSLOVJE IN BIOLOGIJA OŠ MAREZIGE.

POVEZANE KNJIGE