Glasba z obeh strani

Glasba z obeh strani - Drago Kunej, Rebeka Kunej | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Kunej, Rebeka Kunej
DIMENZIJA
8,14 MB
IME DATOTEKE
Glasba z obeh strani.pdf
ISBN
3369609630021

OPIS

Matija Arko, po domače Hojer, rojen v Sodražici, se je v mladosti izselil v Ameriko in s seboj prinesel veselje do glasbe in harmonike. Glasba je postala pomemben del njegovega življenja in s svojo skupino Hoyer trio je postal zelo priljubljen med Slovenci v ZDA pa tudi med izseljenci drugih narodnosti. S prepletanjem slovenske ljudske glasbe in različnih oblik ameriške popularne glasbe tistega časa je postavil temelje t. i. polka glasbe, ki je zaradi privlačnosti prestopila etnične meje in pozneje dosegla vsesplošno popularnost. Veliko glasbe Matije Arka je dokumentirane in ohranjene na gramofonskih ploščah, ki nudijo vpogled v njegovo delo in zgodovino slovenske glasbe v ZDA. O Matiji Arku, v Ameriki bolj znanem kot Matt Hoyer, in o njegovem glasbenem ustvarjanju smo vedeli v Sloveniji zelo malo. S pričujočo knjigo želimo opozoriti nanj, na njegovo delovanje in na glasbo, ki je ohranjena na starih gramofonskih ploščah.

V ‹L›, 375, se nahaja tudi ♦ stohasti č na glasba ♦ kot sopomenka a. g., za č uda samo v italijanš č ini (= »musica stocastica«).

Sinoči je predstavil nov avtorski izdelek Harney County. Objavljeno.

POVEZANE KNJIGE