Čebelja cvetna abeceda

Čebelja cvetna abeceda - Kata Laštro | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kata Laštro
DIMENZIJA
7,85 MB
IME DATOTEKE
Čebelja cvetna abeceda.pdf
ISBN
1935248581780

OPIS

Čebelja cvetna abeceda je slikanica o čebeli, kranjski sivki, ki jo je avtorica tukaj ljubkovalno poimenovala kranjčica sivka in o njeni najljubši in najbolj zdravi paši na medonosnih rastlinah, ki rastejo v domačem okolju. Razvrščene so po slovenskih imenih, po črkah abecede, pa ne naše, temveč Čebelje cvetne abecede, ki je precej drugačna od tiste, ki jo poznamo. Čebelja abeceda se namreč začenja s cvetjem, ki že zgodaj spomladi čebelam začne ponujati cvetni prah in nektar, kot hrano.Avtorica je vez z naravo preko zelišč poimenovala ZELENA NIT. Rastline so tako tesno povezane z ljudmi, da življenje brez njih ni mogoče. Čebele, kot opraševalci, predstavljajo bitja, ki so enako pomembna za življenje in ravnovesje v naravi. Zelena nit je pogoj za preživetje človeka na Zemlji. Čebele in rastline, sodeč po fosilnih ostankih v jantarju, živijo na Zemlji najmanj 100 milijonov let. Naprej lahko gredo tudi brez človeka.

Najboljše Igre Proste Animirane Ozadja Pisave Screensavers Barvanje Strani za otroke. Sam naziv Cvetna nedelja pred Cveti, znači da je u toj nedelji značajnu ulogu imalo cveće, rast biljaka, bujanje čitave prirode. Još uvek je običaj u brojnim mestima da se ovih dana pletu venčići od vrbovih grančica i cveća, koji se čuvaju za dobro zdravlje i napredak.

Tudi vse pesmice v predstavi so iz omenjenih slikanic. Slovenska abeceda kot je znana sedaj ima 25 latiničnih črk.Slovenska abeceda se imenuje tudi slovenska gajica, saj izvira iz pisave, ki jo je Ljudevit Gaj pripravil za Hrvate v 19. stoletju.

POVEZANE KNJIGE