Kotlar, krojač, vojak, vohun

Kotlar, krojač, vojak, vohun - John le Carré | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John le Carré
DIMENZIJA
5,76 MB
IME DATOTEKE
Kotlar, krojač, vojak, vohun.pdf
ISBN
1335770981815

OPIS

John le Carré (1931) je velemojster vohunskega romana in eden tistih piscev, čigar junaki so vselej prikazani v vsej svoji kompleksnosti. Čeprav imamo v slovenščino prevedenih večino njegovih del, je vse doslej manjkalo eno najpomembnejših – Kotlar, krojač, vojak, vohun iz leta 1974. Redkobesedni George Smiley se v njem znajde pred težko nalogo, saj mora odkriti »krta«, dvojnega agenta sovjetske KGB, ki se je za desetletja naselil v Cirkusu, štabu britanske tajne službe. Izvrsten hladnovojni triler z oživljanjem starih antagonizmov le pridobiva vrednost, po njem pa so posneli tudi odlično televizijsko serijo in film.

Ne gre za spektakularni vohunski film, poln cestnih pregonov in eksplozij, temveč za realistični, a napeti prikaz zadržanega raziskovanja skrivnosti, ki krojijo življenja, ter za vpogled v birokracijo tajne službe, v ... Alec Leamas v Vohunu, ki je prišel s hladnega (1963), prelomnem romanu Johna le Carréja, mojstra kompleksnega, dialoško bogatega in enigmatično zavitega vohunskega trilerja, neso... Leto produkcije: 2011 Država: Francija, Nemčija, Velika Britanija Žanr: vohunska drama Režija: Tomas Alfredson Scenarij: Bridget O'Connor in Peter Straughan po romanu Johna le Carréja Igrajo: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, Mark Strong, John Hurt, Toby Jones, Benedict Cumberbatch Piše se leto 1973; hladna vojna še naprej vzdržuje napete mednarodne odnose in oddelek britanske tajne ... Kotlar, krojač, vojak, vohun. John le Carré (1931) je velemojster vohunskega romana in eden tistih piscev, čigar junaki so vselej prikazani v vsej svoji kompleksnosti.

Read 4,127 reviews from the world's largest community for readers. John le Carré (1931) je velemojster vohunskega roma... Kotlar, Krojač, Vojak, Vohun, kakršnega so posneli zdaj, se je otresel sentimentalnosti, bolj je privlačen, energičen in krut; tak tudi mora biti.« Med iskanjem režiserja za projekt je Tim Bevan prestregel telefonski klic švedskega filmskega ustvarjalca Tomasa Alfredsona, ki je mednarodno javnost očaral s celovečercem Let the Right One In. Čeprav imamo v slovenščino prevedenih večino njegovih del, je vse doslej manjkalo eno najpomembnejših - Kotlar, krojač, vojak, vohun iz leta 1974.

POVEZANE KNJIGE