Kotlar, krojač, vojak, vohun

Kotlar, krojač, vojak, vohun - John le Carré | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John le Carré
DIMENZIJA
10,38 MB
IME DATOTEKE
Kotlar, krojač, vojak, vohun.pdf
ISBN
8696998647472

OPIS

John le Carré (1931) je velemojster vohunskega romana in eden tistih piscev, čigar junaki so vselej prikazani v vsej svoji kompleksnosti. Čeprav imamo v slovenščino prevedenih večino njegovih del, je vse doslej manjkalo eno najpomembnejših – Kotlar, krojač, vojak, vohun iz leta 1974. Redkobesedni George Smiley se v njem znajde pred težko nalogo, saj mora odkriti »krta«, dvojnega agenta sovjetske KGB, ki se je za desetletja naselil v Cirkusu, štabu britanske tajne službe. Izvrsten hladnovojni triler z oživljanjem starih antagonizmov le pridobiva vrednost, po njem pa so posneli tudi odlično televizijsko serijo in film.

avtomoto Kako voziš tak avto? Pridi in ga preizkusi! avtomoto. Oglas.

Tomas Alfredson / Velika Britanija, Nemčija, Francija / 2011 / 127 min / angleščina Elegantna in inteligentna priredba slovitega romana Johna le Carréja iz obdobja hladne vojne je anti-bondovski vohunski triler, ki košček za koščkom sestavi kompleksen psihološki labirint ter ... Kotlar, krojač, vojak, vohun je tako še vedno vohunski roman, toda hkrati roman, ki zajema vohunski univerzum širše kot kateri koli predhodni roman v žanru. Njegovo prizorišče je namreč britanska obveščevalna služba, njena upodobitev pa sega od najnižjih plasti vohunskega ceha do vrha. Deluje kot posebna filmska partija šaha in Kotlar, Krojač, Vojak, Vohun vsekakor zahteva vso gledalčevo zbranost.

POVEZANE KNJIGE