In dobila je krila

In dobila je krila - Sue Monk Kidd | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sue Monk Kidd
DIMENZIJA
3,9 MB
IME DATOTEKE
In dobila je krila.pdf
ISBN
4323524086070

OPIS

Literarna mojstrovina o boju za svobodo in nepremagljivosti človeškega duha.»Zgodovina niso le dejstva in dogodki. Zgodovina je tudi srčna bolečina, in ponavljamo jo, dokler ne zmoremo v svojem srcu začutiti tuje bolečine.«Amerika, začetek 19. stoletja. Sarah in Pokora odraščata na domu Grimkéjevih. Sarah je pravkar dopolnila enajsto leto, Pokora šteje deset let. Sarah je belka, Pokora črnka. Sarah je gospodarjeva hči; Pokora je sužnja, ki jo Sarah dobi kot darilo za rojstni dan. Dve deklici, tako drugačni, pa vendar obe ujeti v družbene spone, z leti druga v drugi odkrijeta sorodno dušo, povezani v boju proti režimu, ki tako neusmiljeno zatira pravice črncev in žensk.Ameriška pisateljica Sue Monk Kidd (1948) je zaslovela z romanom Skrivno življenje čebel, po katerem so pozneje posneli film. Knjiga In dobila je krila se naslanja na resnično življenje sester Grimké, prvih Američank, ki sta javno zagovarjali pravice žensk in odpravo suženjstva. Roman se je takoj po izidu prebil na vrh prodajnih lestvic, v svoj knjižni klub ga je uvrstila tudi Oprah.

izd. Založništvo in izdelava - Ljubljana : Mladinska knjiga, 2016 Jezik - slovenski ISBN - 978-961-01-3721-4 ... Knjiga In dobila je krila je še ena tistih knjig, ki ti ne pustijo, da bi jo odložil.

Neisha je tudi tokrat sodelovala s producentom Dejanom Radičevićem, med več kot 30 skladbami pa sta jih izbrala samo 14. Zakaj tako malo? Poglejte video! In dobila je krila je roman, ki se opira na resnične dogodke in resnične junakinje.

POVEZANE KNJIGE