In dobila je krila

In dobila je krila - Sue Monk Kidd | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sue Monk Kidd
DIMENZIJA
4,23 MB
IME DATOTEKE
In dobila je krila.pdf
ISBN
1068342249878

OPIS

Literarna mojstrovina o boju za svobodo in nepremagljivosti človeškega duha.»Zgodovina niso le dejstva in dogodki. Zgodovina je tudi srčna bolečina, in ponavljamo jo, dokler ne zmoremo v svojem srcu začutiti tuje bolečine.«Amerika, začetek 19. stoletja. Sarah in Pokora odraščata na domu Grimkéjevih. Sarah je pravkar dopolnila enajsto leto, Pokora šteje deset let. Sarah je belka, Pokora črnka. Sarah je gospodarjeva hči; Pokora je sužnja, ki jo Sarah dobi kot darilo za rojstni dan. Dve deklici, tako drugačni, pa vendar obe ujeti v družbene spone, z leti druga v drugi odkrijeta sorodno dušo, povezani v boju proti režimu, ki tako neusmiljeno zatira pravice črncev in žensk.Ameriška pisateljica Sue Monk Kidd (1948) je zaslovela z romanom Skrivno življenje čebel, po katerem so pozneje posneli film. Knjiga In dobila je krila se naslanja na resnično življenje sester Grimké, prvih Američank, ki sta javno zagovarjali pravice žensk in odpravo suženjstva. Roman se je takoj po izidu prebil na vrh prodajnih lestvic, v svoj knjižni klub ga je uvrstila tudi Oprah.

Avtorji Kidd Sue Monk (avtor), Zabukovec Dušanka (prevajalec) Leto izdaje 2016 COBISS.SI-ID 282071296; Isbn 978-961-01-3721-4 Jezik slovenski Št. Strani 486 Format 21 cm Izdaja tiskana Založba MK Založba d.d.

Na priljubljenem kanalu na YouTubu z imenom Ilya Strekal , ki ga vodi bloger Ilja Strekalovski, je bil objavljen zanimiv videoposnetek, ki je bil ob pisanju tega prispevka na šestem mestu na YouTubovi ruskojezični »trending« lestvici. In dobila je krila. Avtorji Kidd Sue Monk (avtor), Zabukovec Dušanka (prevajalec) Leto izdaje 2016 COBISS.SI-ID 282071296; Isbn 978-961-01-3721-4 Jezik slovenski Št.

POVEZANE KNJIGE