Črna voda

Črna voda - Joyce Carol Oates | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Joyce Carol Oates
DIMENZIJA
12,24 MB
IME DATOTEKE
Črna voda.pdf
ISBN
9475410950643

OPIS

Okvir zgodbe Črna voda (1992) – zabava, odhod v dvoje, nesreča, smrt mlade sopotnice – temelji na resničnem dogodku iz leta 1969, znanem kot »afera Chappaquiddick«, ko je bil za volanom senator Edward Kennedy; tudi on je zapustil kraj nesreče, ne da bi poklical pomoč. Toda J. C. Oates pravi, da ni pisala o njem in Mary Jo Kopechne (dogajanje je postavljeno in z omembami konkretnih političnih osebnosti in dogodkov zelo konkretno umeščeno v dobri dve desetletji poznejši čas), ampak je hotela ustvariti »mitično, skoraj arhetipsko zgodbo o mladi ženski, ki zaupa starejšemu moškemu in katere zaupanje je zlorabljeno«. Gre torej za prikaz kulture, ki samodejno povezuje politično moč s spolnostjo, pri čemer ostane figura močnega, karizmatičnega moškega na lovu za mlajšimi ženskami dokaj posplošena, osebnost žrtve – utelešenja romantičnih sanj bistrega in pogumnega dekleta – pa se skozi njene spomine, razmišljanja in predsmrtne halucinacije izriše zelo natančno in živo. Tako živo, da nas preganja še dolgo potem, ko smo zaprli knjigo …

Zaradi dokazanih blagodejnih učinkov in doseganja visokih temperatur pri izviru je moravska voda edinstvena ne le v Evropi, ampak tudi v svetovnem merilu. Črna voda. Ste vedeli, da imamo v Sloveniji tudi črno vodo? Najdemo jo na skrajnem severovzhodnem delu naše dežele, natančneje v manjšem kraju Moravske toplice.

2917/2, stanovanjska zgradba na ... V napeti akciji združita moči legendarna junaka Jean-Claude Van Damme in Dolph Lundgren. Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Črna voda je bila ob izidu deležna velike pozornosti ter nominirana za številne pomembne nagrade, recimo za Pulitzerjevo.

POVEZANE KNJIGE