Smisel trpljenja

Smisel trpljenja - Pius E. Sammut | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pius E. Sammut
DIMENZIJA
6,50 MB
IME DATOTEKE
Smisel trpljenja.pdf
ISBN
9155149049134

OPIS

Povzetek: V zbirki Zgodbe iz duhovnih oaz so zbrani izreki modrecev, pričevanja in anekdote, ki nam prinašajo spodbudo na življenjski poti ali oporo pri vsakodnevnih izzivih. Nekatere zgodbe govorijo o nas samih in nam pomagajo, da znamo videti smisel v našem življenju in delovanju.Klovnova molitev: »Gospod, ko na poti skozi življenje kar naprej padam, mi pomagaj, da bi se več smejal, kakor jokal, povzročal več veselja kot žalosti in izžareval več upanja kot obupa. Naj nikoli ne postanem tako brezbrižen, da ne bi opazil začudenja v otrokovih očeh in iskrice v starčevih. Naj nikoli ne pozabim, da je moja prva dolžnost razveseljevati in osrečevati ljudi, da bodo vsaj za trenutek pozabili na neprijetnosti svojega življenja. In, Gospod, naj ob svoji zadnji uri zaslišim tvoj šepet: Kadar si spravil v smeh katerega mojih, si mene spravil.«

To je bil ideal, v katerega so verjeli vsi, ki so umrli, pa naj so se imeli za kristjane, drugače verne ali pa so se izrekali za neverne. Smisel človekovega življenja je biti dober človek. Dober je tisti, ki teži za resničnim dobrim.

Še dobro, da so to le energije, ki ne zapolnjujejo fizičnega prostora, kajti v nasprotnem primeru bi bilo moje stanovanje premajhno. Pri razumevanju trpljenja se postavljajo meje tistega, kar zmoremo razumeti. Načeloma lahko razumemo smisel in ga dnevno tolmačimo, toda bolj ko je smisel obsežen, težje ga razumemo.

POVEZANE KNJIGE