Plemenita po rodu, plamteča v sočutju

Plemenita po rodu, plamteča v sočutju - Berta Golob | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Berta Golob
DIMENZIJA
12,56 MB
IME DATOTEKE
Plemenita po rodu, plamteča v sočutju.pdf
ISBN
9388126663534

OPIS

Dokaz, kako zmotno je mnenje, da iz bogatih plemiških družin ni prihajalo drugega kot izkoriščanje podložnikov, je poleg številnih drugih svetlih zgledov tudi življenje in delo s. Leopoldine Brandis, ki je vse svoje moči posvetila ubogim in bolnim.Ob 200-letnici rojstva s. Leopoldine Jožefe Brandis (1815– 1900) nam avtorica Berta Golob približa njeno bogato življenje in plemenito delovanje. 22-letna je stopila v samostan v Münchnu k sestram vincentinkam, ki so se posvečale strežbi bolnikom. Po letih vzgoje in priprave na poslanstvo se je vrnila v rodni Gradec kot vzgojiteljica novink in pozneje predstojnica graške skupnosti. Leta 1850 je to skupnost priključila usmiljenkam. Sestre usmiljenke je pošiljala po vsej tedanji avstroogrski monarhiji, tudi v današnjo Slovenijo (v Maribor, Ljubljano, Begunje ...), kjer so delovale v bolnišnicah in drugih dobrodelnih zavodih. Po njenem posredovanju so prišli v naše kraje tudi prvi misijonarji lazaristi.Za našo deželo pa je posebej pomembno, da je leta 1878 v Ljubljani pod okriljem usmiljenk ustanovila skupnost Bolniških deklet za strežbo bolnikom po njihovih domovih, ki se je leta 1926 osamosvojila z imenom Družba Marijinih sester čudodelne svetinje.

Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih. Nekoč smo s pletenjem povezovali babice, zleknjene v lesenih gugalnikih, ki pletejo kape, šale in nogavice za svoje vnučke, danes pa se spretnosti tovrstnih ročnih del učijo vedno mlajše generacije.

- 2003: 15: 15,00 7,50 (25 str.) 7,50 45 Plemenite novice o zaščiti, optimizaciji in ohranjanju premoženja s pomočjo zlata in srebra. Več o dogajanju na svetovnih finančnih in gospodarskih trgih. Golob, Berta: Plemenita po rodu, plamteča v sočutju: življenje in delo m.

POVEZANE KNJIGE