Od ljudskega glasbila do koncertnega inštrumenta

Od ljudskega glasbila do koncertnega inštrumenta - Darja Korez-Korenčan | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Darja Korez-Korenčan
DIMENZIJA
3,82 MB
IME DATOTEKE
Od ljudskega glasbila do koncertnega inštrumenta.pdf
ISBN
6890682623538

OPIS

Darja Korez Korenčan je prva, ki se je pri nas sploh lotila te tematike, čeprav je ustna harmonika ali orglice, kot ji pravimo, močno razširjeno glasbilo, ki nastopa v različnih glasbenih zvrsteh. »Pred dvema letoma sem se kot novinarka in urednica TV Slovenija udeležila mednarodnega festivala ustne harmonike v nemškem Trossingenu. Tam je nastopila tudi naša zasedba Sorarmonica, hkrati pa sem imela na tem festivalu možnost spoznati številne izvajalce z vseh koncev sveta. Vse bolj sem ugotavljala, da je ustna harmonika lahko celo koncertni inštrument, na katerega je mogoče igrati prav vse zvrsti, od ljudske glasbe do klasike, bluesa, jazza in celo rocka,« pravi avtorica, ki je temeljito raziskala ter na 140 straneh knjige zbrala podatke in zapise o uporabi ustne harmonike pri nas.V knjigi avtorica predstavi kratko zgodovino ustne harmonike, njen razvoj, delovanje in vrste, ki jih danes najdemo na trgu, nato pa se posveti zbiranju in urejanju materiala, ki priča o uporabi ustne harmonike pri nas. Tako predstavi festival v Mokronogu, srečanja orgličarjev in seminarje v Begunjah na Gorenjskem in povezanost tega inštrumenta z družino Avsenik, Blues harp festival in najbolj znane glasbenike, ki igrajo ustno harmoniko, od Vladimirja Horvata, edinega akademskega glasbneika, ki igra ustno harmoniko v različnih zasedbah, do Tomaža Domiclja, ki jo uporablja v popularni glasbi. V knjigi so predstavljene tudi različne glasbene zvrsti, ki jih igrajo izvajalci na ustni harmoniki. Gre za prvo knjigo, v kateri je zbrana tudi vrsta zapisov in spominov različnih glasbenikov in ljubiteljev ustne harmonike na ta inštrument.

... Od ljudskega glasbila do koncertnega inštrumenta / Darja Korez-Korenčan. - 1.

Telefon: +386 (0) 1 300 87 00 E-naslov: [email protected] Prijava na e-novice SEM. Delovni čas: torek - nedelja: 10.00 - 18.00, ob ponedeljkih zaprto. Sredi 20.

POVEZANE KNJIGE