Mornar na kozi

Mornar na kozi - Miroslav Košuta | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miroslav Košuta
DIMENZIJA
12,92 MB
IME DATOTEKE
Mornar na kozi.pdf
ISBN
2366830843932

OPIS

Pesnik in pisatelj Miroslav Košuta se je rodil v vasi Križ v bližini Trsta leta 1936. Čas fašizma ga je zaznamoval s tujim imenom in priimkom, z ljubeznijo do materinščine in z odporom do črnih srajc.S knjigo Mornar na kozi se je vrnil v čas zgodnjega otroštva in mladosti, slikovito je oživil pomembne družinske in vaške dogodke, portretiral ljudi, ki so ga obkrožali, in takratni način življenja. Čeprav ga je kakor topel šal ovijal občutek prijetnega življenja v družini in so številni prizori povezani s hudomušnimi otroškimi dogodivščinami, je veliko spominov grenkih. V otroško dušo so se globoko zarezale grozote druge svetovne vojne, pomanjkanje, letalski napadi, soočenja s smrtjo. Iz utesnjenosti sveta je že kot otrok bežal v svet izmišljije, ki so mu ga pričarale mamine in nonine pripovedi, kmalu pa je začel pisati tudi sam. Zadnja epizoda v knjigi, vpis na svetovno primerjalno književnost, je hkrati tudi začetek poklicne poti in odraslosti.

do 16.; Strokovni predmeti: Označevanje vodnikov ; Strokovni predmeti: Zapiski ; Strokovni predmeti: Upori ; Strokovni ... Knjiga Mornar na kozi se konča s Košutovim odhodom na študij v Ljubljano. V slovenski prestolnici ga v slabo voljo spravlja megla, loti pa se tudi huda bolezen, zaradi katere bi skoraj umrl v takem slogu kot Aleksandrov, Kette ali Kosovel, se pravi zelo mlad. Ljubljan, 18.

Čeprav ga je kakor topel šal ovijal občutek prijetnega življenja v družini in so številni prizori povezani s hudomušnimi otroškimi ... S knjigo Mornar na kozi se je vrnil v čas zgodnjega otroštva in mladosti, slikovito je oživil pomembne družinske in vaške dogodke, portretiral ljudi, ki so ga obkrožali, in takratni način življenja. Čeprav ga je kakor topel šal ovijal občutek prijetnega življenja v družini in so številni prizori povezani s hudomušnimi otroškimi ... Check Pages 1 - 26 of Mornar na kozi in the flip PDF version.

POVEZANE KNJIGE