Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka

Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka - Ranko Rajović | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ranko Rajović
DIMENZIJA
12,28 MB
IME DATOTEKE
Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka.pdf
ISBN
1863876782866

OPIS

Ranko Rajović, specialist interne medicine, magister nevrofiziologije in od leta 2003 član odbora za nadarjene otroke pri mednarodni organizaciji Mensa, je avtor programa NTC, sistema učenja, ki v pedagogiko uvaja dognanja nevrofiziologije in se izvaja v šestnajstih evropskih državah.Program NTC se v Sloveniji izvaja na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, kot gostujoč predavatelj pa sodeluje tudi na Univerzi na Primorskem.Knjiga temelji na najnovejših izsledkih o delovanju možganov, predvsem na spoznanju, da je za razvoj intelektualnih sposobnosti poleg drugih dejavnikov odločilno število nevronskih povezav, ki se intenzivno formirajo v otrokovem zgodnjem otroštvu. Manko na področju raziskav otrokovega zgodnjega razvoja vpliva na način izobraževanja, spremembe v izobraževanju in vzgoji pa so nujne.Pretirano gledanje televizije, igranje videoigric, pomanjkanje fizične aktivnosti in grafomotoričnih dejavnosti poškodujejo in zmanjšujejo možnosti za razvoj bioloških potencialov, ki jih otrok nosi v sebi. Zgodnje otroštvo je osnova za nadaljnji intelektualni razvoj otroka in avtor v knjigi predlaga številne vsakodnevne dejavnosti, ki stimulirajo otrokov mentalni razvoj pred vstopom v osnovno šolo.

Šepetanje: ... Knjige za razvoj otroka. dr.

Urška Fartelj, 220 stopinj poševno, Mladinska knjiga Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka. Ljubljana: Mladinska knjiga) 2 Spoštovani starši! Ob branju Publikacije, ki so jo tudi ob začetku tega šolskega leta skrbno pripravili strokovni delavci našega vrtca, sem bila (in sem seveda še vedno) zelo ponosna na to, kaj vse naš vrtec Z igro na različnih področjih razvoja skrbimo za optimalen razvoj dojenčkovih možganov.

POVEZANE KNJIGE