V Jezusovem imenu

V Jezusovem imenu - Henri J. M. Nouwen | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Henri J. M. Nouwen
DIMENZIJA
8,44 MB
IME DATOTEKE
V Jezusovem imenu.pdf
ISBN
3344265959586

OPIS

V Jezusovem imenu je eden od klasikov znanega duhovnega pisca Henrija Nouwna, v katerem se posveča vodenju. V današnjem tekmovalnem in ambicioznem svetu voditelji v ospredje postavljajo sebe in se opirajo predvsem na lastne zmožnosti, prostora za pristnost in ranljivost pa je malo. Nouwen resničnega voditelja, ki sledi Jezusovemu zgledu, najsibo duhovnik ali tudi laik, vidi drugače: kot tistega, ki potrebuje ljudi prav toliko, kot oni potrebujejo voditelja, ki je prepričljiv, ne da bi bil tog, ki je v osebnem odnosu z izvirom življenja ter zato ljudem lahko pomaga zaslišati nežen in ljubeč božji glas.

V nikomer drugem ni odrešenja; zakaj pod nebom ljudem ni dano nobeno drugo ime, po katerem naj bi se mi rešili. Svete maše, ki jo je v Domu sv. Marte danes zjutraj daroval papež Frančišek, so se tokrat udeležili zaposleni v vatikanski farmaciji.

Nouwen resničnega voditelja, ki sledi Jezusovemu zgledu ... Zakaj moliti v Jezusovem imenu? »Prelomnica v zgodovini molitve«. Jezus je zadnji večer, ki ga je preživel s svojimi zvestimi apostoli, večinoma porabil...

POVEZANE KNJIGE