Moč argumenta

Moč argumenta - Danilo Šuster | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Danilo Šuster
DIMENZIJA
10,83 MB
IME DATOTEKE
Moč argumenta.pdf
ISBN
4325642978640

OPIS

Ta knjiga uvaja izobraženega bralca v logiko tako, da ponuja orodja za prepoznavanje, analizo in oceno argumentov in kritiko slabih korakov, ki se pojavljajo v vsakdanjih razpravah: v politični debati, na sodišču, v javni polemiki, v uredniškem komentarju, v navajanju razlogov za sprejem zakonskega predloga, v detektivskem izpeljevanju posledic, v strokovni reviji, v filozofski in znanstveni razpravi ...Veščin neformalne logike se je mogoče naučiti s prakso, zato teoretičnemu delu sledi še poglavje Argument »v živo«, v katerem avtor obravnava debate kot del vsakdanje argumentacije in tipične napake pri tem.

Knjigo je izšla s podporo ARRS P6-0144, »Pojem vrline v teoretski in praktični filozofiji« Aristej: Maribor, 2015 K A Z A L O Predgovor k drugi izdaji Iz predgovora k prvi izdaji 1. Argument in neformalna logika 2.

... Pozabite na moč argumenta, ni ga zamenjal argument moči, že nekaj časa je to moč populizma. piše Nataša Briški (foto: tomislav medak via Flickr) Vsak dan to vedno znova dokazuje najverjetnejši republikanski nominiranec Donald Trump.

POVEZANE KNJIGE