Maša za mesto Arras

Maša za mesto Arras - Andrzej Szczypiorski | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrzej Szczypiorski
DIMENZIJA
4,37 MB
IME DATOTEKE
Maša za mesto Arras.pdf
ISBN
7086460971476

OPIS

»Spomladi leta 1458 sta mesto Arras napadli kuga in lakota. V mesecu dni je pomrla skoraj petina meščanov. Oktobra 1461 je iz nepojasnjenih vzrokov prišlo do razvpitega »Vauderie d\\'Arras«. To so bili okrutno preganjanje Židov in čarovnic, sodni procesi zaradi namišljenih herezij pa tudi izbruh ropanja in zločinov. Po treh tednih se je vse pomirilo. Čez nekaj časa je utrechtski škof David, bastard burgundskega vojvode Filipa Dobrega, razveljavil vse obsodbe zaradi čarovništva in Arras blagoslovil. Omenjeni dogodki so ozadje tega romana.Maša za mesto Arras raziskuje, kakšne odzive sprožajo strah, fanatizem in fašistična ideologija v kritičnih trenutkih tako pri posamezniku kot v družbi. Mladi Jan je član arraške elite, je svetohlinski in pretirano goreč, sodeluje pri preganjanju marginalnih skupin v imenu zlagane družbene pravičnosti. Ko tudi njega doletita sumničenje in neobrzdano nasilje, se mora odločiti, ali se bo zaradi zgroženosti nad norostjo svojih meščanov odrekel fanatični pripadnosti skupnosti. Strah pred drugačnostjo in podrejanje skrajnim ideologijam sta bila v 15. stoletju ravno tako aktualna kot v 21.

Priporočene teme znotraj vašega iskanja. su=nasilje Virtualna knjižnica COBISS+. Na enem mestu dostop do informacij v knjižnicah.

Mladi Jan je član arraške elite, je svetohlinski in pretirano goreč, sodeluje pri preganjanju marginalnih skupin v imenu zlagane družbene pravičnosti. Maša za mesto Arras, Andrzej Szczypiorski- prevod je pravkar izšel pri Založbi Družina. Bil sem naprošen za kratek komentar ob izidu knjige:" V nasprotju s stanjem v preteklosti, ko so Judje predstavljali majhne, nemočne in pogosto zatirane manjšine v vsaki državi, v kateri so živeli, danes odločno zavračajo zastraševanje. Za izposojo elektronskih knjig potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ju dobite v svoji knjižnici.

POVEZANE KNJIGE