Da bi lahko živela

Da bi lahko živela - Yeonmi Park | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Yeonmi Park
DIMENZIJA
10,24 MB
IME DATOTEKE
Da bi lahko živela.pdf
ISBN
2839738326258

OPIS

Yeonmi Park je odrasla prepričana, da je povsem običajno, če na poti v šolo naletiš na trupla, če si tako sestradan, da moraš jesti divje rastline, in če sosedje čez noč izginejo brez opozorila. Verjela je, da ji lahko ljubljeni vodja bere misli – in jo kaznuje, če razmišlja drugače.Komaj trinajstletna Yeonmi je skupaj z mamo pobegnila iz Severne Koreje na Kitajsko čez poledenelo reko Jalu, toda na drugi strani sta padli v kremplje prekupčevalcem z ljudmi. Skoraj dve leti sta bili na milost in nemilost prepuščeni kitajskim preprodajalcem in sta živeli v svetu, ki je morda še surovejši in nevarnejši kot svet, ki sta ga zapustili. Potem sta še enkrat tvegali življenje, ko sta se podali na drugi nevarni poskus bega preko puščave Gobi in v ledeno hladni noči sledili zvezdam v svobodo.Yeonmi Park prvič pripoveduje osupljivo zgodbo v celoti, in to pogumno in dostojanstveno, celo s kančkom humorja. Knjiga je pričevanje o trdoživosti človeškega duha in o žrtvah, ki smo jih pripravljeni sprejeti, da bi lahko živeli.Yeonmi Park se je rodila leta 1993 v Hajsanu v Severni Koreji, zdaj pa živi v Seulu v Južni Koreji. V zadnjem času potuje po svetu kot govornica in borka za človekove pravice.

Pozneje, ko bom končala svojo biatlonsko kariero, pa bi se z veseljem za nekaj let preselila na Novo Zelandijo, da bi lahko živela ob morju. Tako, da malo zamenjam okolje, potem pa bi se vsekakor vrnila nazaj. Mediji špekulirajo, da Melania morda išče nov dom tudi zaradi sosedov in nemožnosti, da bi se s soprogom tam lahko nastanila.

Postala je tudi aktivni član Slovenskega društva transplant in vse daje od sebe, da bi ... Živim, da bi človeštvo lahko živelo dalje Bruno Gröning ISBN 978-3-933344-88-5 slowenisch (Ich lebe, damit die Menschheit wird weiterleben können) Grete Häusler / Thomas Eich Jaz živim, da bi človeštvo lahko živelo dalje Grete Häusler / Thomas Eich Mati žrtve partnerskega nasilja se sprašuje, kaj bi lahko storila, da bi hči še živela. Uredništvo • 1 minuta.

POVEZANE KNJIGE