Da bi lahko živela

Da bi lahko živela - Yeonmi Park | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Yeonmi Park
DIMENZIJA
8,52 MB
IME DATOTEKE
Da bi lahko živela.pdf
ISBN
4848718368268

OPIS

Yeonmi Park je odrasla prepričana, da je povsem običajno, če na poti v šolo naletiš na trupla, če si tako sestradan, da moraš jesti divje rastline, in če sosedje čez noč izginejo brez opozorila. Verjela je, da ji lahko ljubljeni vodja bere misli – in jo kaznuje, če razmišlja drugače.Komaj trinajstletna Yeonmi je skupaj z mamo pobegnila iz Severne Koreje na Kitajsko čez poledenelo reko Jalu, toda na drugi strani sta padli v kremplje prekupčevalcem z ljudmi. Skoraj dve leti sta bili na milost in nemilost prepuščeni kitajskim preprodajalcem in sta živeli v svetu, ki je morda še surovejši in nevarnejši kot svet, ki sta ga zapustili. Potem sta še enkrat tvegali življenje, ko sta se podali na drugi nevarni poskus bega preko puščave Gobi in v ledeno hladni noči sledili zvezdam v svobodo.Yeonmi Park prvič pripoveduje osupljivo zgodbo v celoti, in to pogumno in dostojanstveno, celo s kančkom humorja. Knjiga je pričevanje o trdoživosti človeškega duha in o žrtvah, ki smo jih pripravljeni sprejeti, da bi lahko živeli.Yeonmi Park se je rodila leta 1993 v Hajsanu v Severni Koreji, zdaj pa živi v Seulu v Južni Koreji. V zadnjem času potuje po svetu kot govornica in borka za človekove pravice.

Enaindvajsetletna Teja Kranjc je v najemniški hiši na Sredmi živela s svojim očetom in 15-letnim bratom. Tja so se... Za en teden vas želimo odklopiti iz tega življenja, zato ne želimo, da bi vas oblačila spominjala na zemeljsko življenje, zato se bomo tudi znebili telefona.

Tja so se... Za en teden vas želimo odklopiti iz tega življenja, zato ne želimo, da bi vas oblačila spominjala na zemeljsko življenje, zato se bomo tudi znebili telefona. Morda boš lahko imel pri sebi manjšo torbo z osebnimi predmeti, o čemer se bomo še pogovarjali.

POVEZANE KNJIGE