Symposia

Symposia - Iztok Osojnik | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Iztok Osojnik
DIMENZIJA
6,91 MB
IME DATOTEKE
Symposia.pdf
ISBN
3060018695330

OPIS

Razprave, zbrane v tej knjigi, se ukvarjajo z »močnimi pesniki«, če si za njihovo oznako sposodim izraz literarnega zgodovinarja Harolda Blooma, poleg njih pa v vlogi sprožilca misli nastopi karizmatični profesor primerjalne književnosti Dušan Pirjevec, tudi sam nedvomno velika osebnost. Močne pesnike po Bloomovem mnenju odlikuje izvirnost estetske narave, Iztok Osojnik pa njegovo definicijo dopolni tako, da zajame tudi raven politike, ki jo po zgledu Jacquesa Rancièra razume kot preplet bivanja, načinov delovanja in načinov izrekanja. Poezija je ne samo generator biti in stroj za bralčevo doživetje, ampak tudi politično dejanje, na kar nas Osojnik zmeraj znova spomni. Kot zapiše sam, močnega pesnika dojema kot utopičnega revolucionarja, kvalitetna politična poezija pa je tista poezija, ki »omogoči, da se pokažejo zamolčane govorice in realni družbeni odnosi«. Osojnik prepričljivo pokaže, da so Srečko Kosovel, Iztok Geister - Plamen, Aleš Kermauner, Matjaž Hanžek, Jure Detela in Taja Kramberger na izzive svojega časa odgovorili vsak na svoj, estetsko inovativen in s tem globoko političen način.Avtorju je treba priznati, da je dobro obveščen mislec, njegova prava odlika pa je po mojem mnenju strastno zavzemanje za resnico poezije.Darja Pavlič

Learn more. We kicked off the start of our ongoing livestreams with the announcement of Psymposia's 501(c)(3) non-profit status, discussions of corporadelic dynamics, fond memories of helping people learn how to extract psychedelic drugs during an Ivy League University's psychedelic conference, and a whole bunch of back and forth with the audience about the current state (and future) of psychedelia. The symposium is the first event in a symposia series titled 'THINKING PAKISTAN' which is an initiative of President UMT Ibrahim Hasan Murad. Symposia are depicted in Greek and Etruscan art that shows similar scenes. In modern usage, it has come to mean an academic conference or meeting such as a scientific conference.

How to use symposium in a sentence. Did You Know? Symposia Medicus prides itself on providing the highest quality continuing health education to physicians, nurses, and other health care professionals all over the globe.

POVEZANE KNJIGE