Projekt Od-rasti

Projekt Od-rasti - Vincent Liegey, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vincent Liegey, ... [et al.]
DIMENZIJA
4,14 MB
IME DATOTEKE
Projekt Od-rasti.pdf
ISBN
3658659455071

OPIS

Izstopimo iz religije ekonomije in se spomnimo, da so ekonomski zakoni samo politični konstrukt, in ne naravni pojav. Čas je, da ekonomijo postavimo na njeno mesto, da iz nje naredimo orodje, ki nam bo omogočilo izvajati politiko za izhod iz slepe ulice, v katero nas vedno hitreje vodi družba rasti. Desakralizirajmo ekonomijo in dekolonizirajmo svoje pojmovne predstave.Projekt Od-rasti premišlja instrument, ki nas lahko pripelje v resnično demokratično družbo in nas s tem osvobodi lobijev, oligarhij, družbe spektakla, prisilnega dela, strahu pred jutrišnjim dnem ali pred drugimi ter nam omogoči razmere, da bomo končno lahko mirni in neodvisni.

prevod: Mojca Schlamberger Brezar Sanje, zbirka Aktivni državljani, 2015, m. v., 132 str., 8 € Koncept od-rasti se v svetovni znanstveni skupnosti razvija že nekaj desetletij, v Sloveniji pa počasi prodira v javni diskurz.

obletnici globalnega učenja in društva Humanitas je društvo v sodelovanju z društvom Focus, Založbo Sanje in Francoskim inštitutom v Sloveniji izdalo knjigo Projekt Od-rasti: Manifest za brezpogojno podporo za neodvisnost. Na predstavitvi knjiige bo sodeloval eden od avtorjev Vincent Liegey, pridružila pa se mu bosta še slovenski politik, poslanec in aktivist Luka Mesec ter ... (Projekt od-rasti, Mladina) Neomejena gospodarska rast je ideologija, samo prisluhniti je treba ekonomistom, politikom in političnim kandidatom, ki, kot pravi David Korten, ves čas ponavljajo: "Povečati moramo gospodarsko rast, da bo več ljudi imelo službo in bodo tako imeli denar za rast potrošnje, kar pomeni še dodatno rast števila ... Projekt Od-rasti: Manifest za brezpogojno podporo za neodvisnost.

POVEZANE KNJIGE