Pijani zajec

Pijani zajec - David Krančan | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
David Krančan
DIMENZIJA
7,81 MB
IME DATOTEKE
Pijani zajec.pdf
ISBN
2017345320061

OPIS

Ob letošnji izdaji novega stripovskega albuma Davida Krančana se obeta še avtorjeva istoimenska samostojna razstava: poleg predstavitve originalnih strani iz najnovejšega stripa Pijani zajec bo Krančan v Alkatrazu izvedel še niz stenskih poslikav, ki zaokrožajo in dopolnjujejo vizualno pripoved o še enem predstavniku živalskega sveta. Glavna vloga postavitve je namreč namenjena pijanemu zajcu, nenavadnemu junaku, katerega zgodbo je navdihnila pripovedka iz znamenite zbirke Zverinice iz Rezije (zgodbo je po pripovedovanju Dorine Čúnkine zapisal Milko Matičetov).Po stripovski pripovedi Grdina (Stripburger/Forum Ljubljana, 2014) je Pijani zajec Krančanov drugi stripovski izlet na področje ljudskega slovstva iz Rezije. Vendar pa je ta izdelek ljudske domišljije avtor tudi tokrat vsebinsko predelal in ga prilagodil vzdušju aktualnega trenutka: predloga klasične pripovedke se tako preobraža predvsem v prigod polno priliko o človeškem značaju. Krančan ustvarja pomenljive zgodbe, ki se s pomočjo domišljene in živahne likovne imaginacije lotevajo prevpraševanja sveta, v katerem živimo. Postavitev zaznamuje vizualni in vsebinski dialog med že izdelano stripovsko pripovedjo in prav za to priložnost ustvarjenimi upodobitvami glavnega junaka, vpetega v preprosto in razumljivo pripoved. Ta je izdelana s prepoznavnim likovnim slogom, ki ga odlikujejo pomenljivi detajli, vešče kadriranje, predvsem pa smisel za komunikativno in dramaturško trdno pripoved.Za razstavo sta pijanega zajca v treh dimenzijah poustvarila Marko A. Kovačič in Rok Mohar.

marec 2016 / 11:37 V marčevski izdaji stripovskih večerov v Mestni knjižnici Kranj sta avtorja Andrej Štular in David Krančan predstavila svoja nova stripovska albuma Kronike in Pijani zajec. Kranj - Oba, tako Andrej Štular kot David ... Pijani zajec ostaja aktualen v razstaviščih.

Razstavili ga boste v Celju, predstavili pa ste ga že v ljubljanski galeriji Alkatraz. Takrat so vaš odnos do ljudske tradicije opisali tako: predlogo klasične pripovedke iz Zverinic iz Rezije ste preobrazili v prigod polno priliko o človeškem značaju. Trije dobri možje slovenskega stripa v Modrijanovi knjigarni: Damijan Stepančič, Zoran Smiljanič in Iztok Sitar.

POVEZANE KNJIGE