Pegasta sova

Pegasta sova - Valerij Zupan Val | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Valerij Zupan Val
DIMENZIJA
4,94 MB
IME DATOTEKE
Pegasta sova.pdf
ISBN
1805138114024

OPIS

Valerij Zupan Val, rojen leta 1976 v Sloveniji, se je v iskanju odgovora, zakaj ga ni še nikoli nihče ljubil, lotil projekta „What is love“, za katerega je eno leto potoval po prestolnicah in spraševal ljudi, kaj je ljubezen zanje. Pot ga je vodila na Šrilanko, kjer je v samoti, le v družbi dnevniških zapisov, kot epilog potovanja (v njem so tudi misli mimoidočih o ljubezni) nastal njegov prvenec Pegasta sova.Pronicljiva, tekoča, do konca iskrena izpoved fanta, ki je iz tesnega lokalnega okolja vasice pri Bledu odšel v metropole sveta, da bi našel ljubezen.Najde pa ... moč za zapis svojih iskanj v knjigi.

Življenjski prostor: odprta kmetijska pokrajina, v bližini naselij, cerkveni zvoniki, opuščene stavbe, gozdovi in parki. Pegasta sova je glede izbire svojega gnezditvenega prostora vezana na bližino človeških naselij, saj so zabeležena gnezdenja na podstrešjih cerkva, zidnih linah gradov, skednjev, skladišč in podobnih zgradb. Raziskovalci iz Češke in Nizozemske pa so ugotovili, da zelo rada zasede tudi gnezdilnice na prostem. Pegasta sova je z zamrežitvijo cerkva izgubila večino svojih tradicionalnih gnezdišč v Sloveniji.

Na leto ima 1-2 legli s 4-7 jajci. Posebnost: pegasta sova prebiva skoraj po celem svetu, v Evropi je splošno razširjena in ponekod dokaj pogosta, pri nas pa je redka in njeno število upada. Značilna barva: svetla spodnja stran s temnimi drobnimi pikami, rjavo siva zgornja stran z drobnimi belimi pikami, velike črne oči. Pegasta sova (Tyto alba) Domov → Pegasta sova; Družina: pegaste sove (Tytonidae) Red: sove (Strigiformes) Razred: ptiči (Aves) Velikost: 33-39 cm; razpon kril 80-95 cm.

POVEZANE KNJIGE