Pegasta sova

Pegasta sova - Valerij Zupan Val | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Valerij Zupan Val
DIMENZIJA
10,42 MB
IME DATOTEKE
Pegasta sova.pdf
ISBN
2716314142957

OPIS

Valerij Zupan Val, rojen leta 1976 v Sloveniji, se je v iskanju odgovora, zakaj ga ni še nikoli nihče ljubil, lotil projekta „What is love“, za katerega je eno leto potoval po prestolnicah in spraševal ljudi, kaj je ljubezen zanje. Pot ga je vodila na Šrilanko, kjer je v samoti, le v družbi dnevniških zapisov, kot epilog potovanja (v njem so tudi misli mimoidočih o ljubezni) nastal njegov prvenec Pegasta sova.Pronicljiva, tekoča, do konca iskrena izpoved fanta, ki je iz tesnega lokalnega okolja vasice pri Bledu odšel v metropole sveta, da bi našel ljubezen.Najde pa ... moč za zapis svojih iskanj v knjigi.

Ptice, ki se klatijo v pozni jeseni ali v zgodnji pomladi po krajih, kjer ne gnezdijo, so odraščajoči mladiči, ki iščejo primerna gnezdišča. Sôve (znanstveno ime Strigiformes) so red ptic, v katerega običajno spadata dve družini: . pegaste sove Tytonidae; prave sove Strigidae; Red sov vsebuje okoli 210 vrst.Obe družini živita v Evropi in tudi v Sloveniji..

Ta sova je hkrati stalnica in klatež. V velikost zraste nekje do 35 cm s 105 centimetrskim razponom kril in tehta 450 g.

POVEZANE KNJIGE