Ljubljana lepa in prijazna

Ljubljana lepa in prijazna Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
9,24 MB
IME DATOTEKE
Ljubljana lepa in prijazna.pdf
ISBN
4549251507469

OPIS

NOVA FOTOMONOGRAFIJA JOCA ŽNIDARŠIČA O LJUBLJANI, ZELENI PRESTOLNICI EVROPE 2016.Popotniki in pisci turističnih vodnikov vse pogosteje uvrščajo Ljubljano na vrh priporočenih , zanimivih turističnih ciljev. Zanimanje za naše glavno mesto je še posebej zraslo v zadnjem času, ko je bilo v ostri konkurenci evropskih mest razglašeno za »Zeleno prestolnico Evrope 2016.« Na največjem turističnem srečanju sveta, v Berlinu, je Slovenija v svoji ponudbi postavila v ospredje prav Ljubljano. Povečan obisk turistov iz vsega sveta, številne ankete in prispevki v medijih, govorijo o presenečenju in navdušenju nad očarljivostjo slovenske prestolnice, njeni varnosti, dostopnosti, živahnosti, kulturnih in kulinaričnih doživetjih ter o mestu z »ambienti po človekovi meri«.Ljubljana, v svojem razcvetu in doseženem razvoju, vabi tudi k dodatni medijski in publicistični promociji. V tem hipu naše glavno mesto še nima reprezentativne fotomonografije, kakršne lahko v izobilju ponudijo druga najlepša evropska mesta.Prerojena, barvita in svojska Ljubljana, je spodbudila enega naših najboljših fotografov Joca Žnidaršiča, avtorja številnih monografij o lepotah Slovenije, k odločitvi, da se ji pokloni z novo , sodobno in živahno knjigo. Tako bo v začetku novembra letos pri založbi Veduta AŽ, d.o.o. izšla fotomonografija z okoli 350 barvnimi fotografijami, z naslovom:«Ljubljana, lepa in prijazna«. Obsegala bo 192strani na najboljšem papirju velikega formata. Vsebinsko bo predstavila zelene črte mesta, umeščenost v čas in prostor, ambiente meščanskega z glavnimi arhitekturnimi dragocenostmi, naravo in človeka v štirih letnih časih, prostore, kjer se tkejo družabne, kulturne in športne človeške vezi ter podobe, kjer se zasluti prihodnost mesta… Dokumentirani utrip, ki pa bo presežen s prepoznavnim Žnidaršičevim stilom in ostrim očesom za estetiko in detajle.Joco Žnidaršič je, kot avtor zamisli in urednik knjige, povabil k sodelovanju nekaj drugih uveljavljenih fotografov, ljubiteljev Ljubljane. Pisca besedil sta akademik Matjaž Kmecl, častni občan mesta Ljubljane in publicist Željko Kozinc, avtor številnih knjig o lepotah naše dežele. Knjigo bo oblikoval profesor Peter Skalar.

decembra 2017 v Kranju prejela certifikat Branju prijazna občina, ki je namenjen spodbujanju lokalnih skupnosti za razvoj bralne pismenosti, branja in bralne kulture. Več: Knjiga LJUBLJANA, LEPA IN PRIJAZNA, trde platnice, dobro ohranjena. Prevzem v Ljubljani ali po pošti po ceniku Pošte Slovenije.

Milan Jurenec, Ljubljana. Slavka Mullner, Škofja Loka.

POVEZANE KNJIGE