Zgodovina Evrope v dobi racionalistične civilizacije 1775-2015

Zgodovina Evrope v dobi racionalistične civilizacije 1775-2015 - Janko Prunk | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janko Prunk
DIMENZIJA
9,26 MB
IME DATOTEKE
Zgodovina Evrope v dobi racionalistične civilizacije 1775-2015.pdf
ISBN
1594897563406

OPIS

Monografija Zgodovina Evrope v dobi racionalistične civilizacije 1775-2015 je gotovo knjiga, po kateri bodo s pridom posegali zelo različni bralke in bralci. Po eni strani se bo lahko iz nje o temeljnih razvojnih potezah politične, gospodarske ali kulturne zgodovine Evrope v zadnjih dveh stoletjih in pol poučil vsakdo, ki ga zanimata novejša preteklost in polpreteklost, po drugi strani pa bo z obilico vključenega gradiva in s svežimi interpretacijami mnogih pojavov nagovarjala specialiste. / ... / Zelo pomemben je uvodni razdelek, v katerem avtor pojasni svoje razumevanje pojma racionalistična civilizacija in izriše sugestivno fresko Evrope na predvečer moderne, brez katere bi bili nadaljnji razvojni procesi nerazumljivi.Doc. dr. Aleš Maver

Oglejte si tudi. ILUSTRIRANA ZGODOVINA SVETA 20,00 € Dodaj v košarico; ZGODOVINA SRBOV - Silvo Kranjec Domov / 31.

Redna cena: 34,96 € »V svoji domovini kot tudi v svetu zelo ugleden slovenski zgodovinar, humboldtovec in nekdanji ... ''Zgodovina Evrope v dobi racionalistične civilizacije 1775-2015'' je naslov nove knjige dr. Janka Prunka, ki predstavlja sintezo antropološkozgodovinskega razvoja zahodne civilizacije, z izvirnim zastavljanjem vprašanj ter izjemnim znanstvenim horizontom avtorja.

POVEZANE KNJIGE