Sopotniki

Sopotniki - Srečko Čož | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Srečko Čož
DIMENZIJA
8,16 MB
IME DATOTEKE
Sopotniki.pdf
ISBN
3014437511632

OPIS

Osvajamo lahko z mečem ali z besedami. In Srečko Čož je mojster pisane besede. V njegovih pesmih se na videz preproste rime prepletajo v literarne mojstrovine, kjer glavni junak - on - riše vsakdanja dogajanja, ljubezenske pripetljaje, socialne tematike in še in še v kohezijsko celoto, na mestih nadgrajeno s postmodernistično miselnostjo in hkrati klasično preprostostjo. In ko je v pesmi prebrana zadnja vrstica, ko se bralec ustavi, zadiha in pomisli na prebrano, spozna: "V pesmi sem jaz!" Zato je logično, da poglavja nosijo naslove Ona, Mi, Ti ... A nad njimi, med njimi, njihov stvarnik in sočasno njihov sluga, je Jaz. Avtor in bralec hkrati. Zato je četrta pesniška zbirka Srečka Čoža Sopotniki svojevrsten literaren dosežek, ki hkrati orisuje razmere današnjega časa skozi svoje občutke kot tudi razdaja svoje srce in najglobje, morda že skoraj preveč skrivnostne, misli na dostojen, spet drugič pa na igriv, razposajen, mladostniški način, česar so bili skozi zgodovino sposobni le največji ustvarjalci. Sopotniki bodo v kulturnih krogih zagotovo še sredstvo številnih razprav, saj odpirajo teme, ki kar kličejo po razčlenjevanju. Če jih bodo le znali naši (samooklicani) kulturni kritiki prav presoditi in tudi uporabiti ...Marjanca Scheicher, založnica

Poudaril je, da ... V akciji »S prevozom do 1.000 želja« bomo Zavod Sopotniki s skupnimi močmi s Toyoto Slovenija in Olimpijskim komitejem Slovenije uresničevali skrite želje starejših - omogočili bomo prevoze na morje, v skrite kotičke naše dežele, na obiske k prijateljem iz mladosti ipd. Ko smo se Sopotniki ustanovili, smo imeli vizijo, da bomo starejše vozili na izlete in na lepše. Razširjene informacije o podjetju Zavod Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost, Kraška ulica 2, 6210 Sežana na bizi.si. Sopotniki - brezplačni prevozi za starejše .

V Cerknici prevoz lahko rezervirajo na številki 041 703 060. 10.11.2020 / Sporočila za javnost. Sopotniki Brežice prejeli v brezplačno uporabo vozilo Toyota Camry Deli na FB Natisni Brežice, 10.

POVEZANE KNJIGE