Skapinove zvijače

Skapinove zvijače - Matej Krajnc | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matej Krajnc
DIMENZIJA
5,30 MB
IME DATOTEKE
Skapinove zvijače.pdf
ISBN
5034623366801

OPIS

Anton Skapin je igralec gledališča v enem večjih slovenskih mest. V visoki starosti je, čeravno upokojen, še vedno aktiven in igra, čeprav bi si želel boljših vlog. Klic iz gledališča sponudbo nastopa v eni novih predstav pri Skapinu sproži slap spominov na njegove začetke, ko so ga zaradi pogrošne igre vrli iz gimnazije in internata, nakar je po zaslugi poroke z bogato vdovo začel svojo gledališko in pisateljsko pot.

V malem mestecu se mlada prijatelja znajdeta vsak v svojem primežu prepovedane ljubezni, zraven vsega pa sta še brez denarja. Za običajne ljudi bi takšna zagata predstavljala brezizhodno situacijo. Pisni zagovor vloge, Skapinove zvijače, 1971/1972, Drama SNG Ljubljana.

uri premiera Molierove situacijske komedije Scapinove zvijače. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal ravnatelj gledališča Janez Pipan, so bile Scapinove zvijače na slovenskih odrih zadnjič uprizorjene leta 1971.

POVEZANE KNJIGE