Domu in rodu

Domu in rodu - Tone Pavček | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tone Pavček
DIMENZIJA
3,41 MB
IME DATOTEKE
Domu in rodu.pdf
ISBN
8955526853113

OPIS

Tone Pavček tudi v tej novi zbirki zanosno »poje« o rodni vasi in dolenjskih gričih — zibeli njegovega pojočega ritma. V pesmih o Istri slavi okus vina iz glinenega vrča, svobodne ptice, solni kristal, priklicuje vonj po zemlji in morju. Veliko pesmi posveča njemu dragim ljudem in ljubljenim pesnikom, ki jih pesniško »interpretira«, kar je svojevrstna redkost v slovenski književnosti. Pesmi iz obsežne rokopisne in tudi revijalne zapuščine, večina prvič objavljena v knjigi.

Številne pesmi posveča njemu dragim ljudem in pesniškim kolegom, kar je svojevrstna redkost v slovenski književnosti. DOMU IN RODU << prejšnji izdelek. naslednji izdelek >> DOMU IN RODU.

Veliko pesmi posveča njemu dragim ljudem in ljubljenim pesnikom, ki jih pesniško ... Domu in rodu. Tone Pavček Vsebino zbirke Domu in rodu je narekoval, ne več pisal, in izbral njeno ime že na bolniški postelji le malo pred smrtjo.

POVEZANE KNJIGE