Domu in rodu

Domu in rodu - Tone Pavček | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tone Pavček
DIMENZIJA
4,86 MB
IME DATOTEKE
Domu in rodu.pdf
ISBN
6371193860426

OPIS

Tone Pavček tudi v tej novi zbirki zanosno »poje« o rodni vasi in dolenjskih gričih — zibeli njegovega pojočega ritma. V pesmih o Istri slavi okus vina iz glinenega vrča, svobodne ptice, solni kristal, priklicuje vonj po zemlji in morju. Veliko pesmi posveča njemu dragim ljudem in ljubljenim pesnikom, ki jih pesniško »interpretira«, kar je svojevrstna redkost v slovenski književnosti. Pesmi iz obsežne rokopisne in tudi revijalne zapuščine, večina prvič objavljena v knjigi.

Knjiga je nova, neprelistana, primerna tudi kot darilo. Pošljem po pošti. Tudi v zbirki Domu in rodu zanosno »zapoje« o ljubljeni rodni vasi in dolenjskih gričih - zibeli njegovega pojočega ritma.

Gnezdo lastovičje, nad njim mile večnosti zvon. Pesem Šentjurje VIII., objavljena v zbirki Domu in rodu Pri Cankarjevi založbi, kjer je pesnik nekoč tudi urednikoval, je izšla zbirka z naslovom Domu in rodu: gre za večinoma še neobjavljeno poezijo Toneta Pavčka.

POVEZANE KNJIGE