Trst

Trst Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
4,29 MB
IME DATOTEKE
Trst.pdf
ISBN
5154731682812

OPIS

Znanstvena monografija je nastala ob stoletnici Glasbene matice v Trstu, ustanovljene v času največjega družbeno-gospodarskega vzpona slovenskega tržaškega meščanstva ter predstavlja enega kulturnih temeljev večkulturnega Trsta. V dvojezični monografiji dvanajst akademskih znanstvenikov razmišlja o glasbeni, literarni, likovni in splošni kulturni zgodovini in ustvari zrcalno slovensko-italijansko obravnavo posameznih tem. Projekt je zasnovan na temeljih širokega komparativnega soočanja s kulturno stvarnostjo obravnavanega obdobja in posega tako na tematska področja, ki do danes niso doživela tako širokega in kompleksnega pristopa strokovnjakov različnih nacionalnih komponent. Prisotna so nova, izvirna branja slovenske, italijanske in skupne kulturne dediščine tržaškega območja, ki so v času preseganja mej in evropskega sodelovanja pomembna tudi kot prispevek pri uveljavljanju slovenskega znanja in slovenske kulture v širšem sosedstvu, kar pomeni, da monografija prispeva tudi k mednarodni uveljavitvi slovenske znanosti.

Marka - Benétke. Južna železnica, nemško Südbahn, je 577,2 km dolga dvotirna železniška proga, ki je povezala Dunaj s Trstom.. Cesarska južna železnica je predstavljala le del celotne železniške infrastrukture v Avstrijskem cesarstvu.Dunaj je bil glavno mesto monarhije in ker je del železnice, ki je potekal do Trsta, bil južno od Dunaja, se je te trase prijelo poimenovanje »Južna železnica«. Strinjam se s prejemanjem email obvestil Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Mladika scarl/z.z o.z.

Ljudmila Prunk - Utva je uvrščena med poglavitne predstavnice slovenske moderne. Ilustracija: Sara Šavelj.

POVEZANE KNJIGE