Tavčarjev zbornik

Tavčarjev zbornik Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
3,84 MB
IME DATOTEKE
Tavčarjev zbornik.pdf
ISBN
9138311358855

OPIS

Tavčarjev zbornik je knjiga o imenitnem pisatelju in vplivnem politiku ter o svetu, ki so ga oblikovali njegovi ideali, temperament, volja in moč. \\'Visoški gospod\\' je bil v vrstah svojih sodobnikov med vsemi ljubljanskimi župani najbolj priljubljen. Njegov sloves je bil utemeljen predvsem na skrbi za preskrbo meščanov med prvo svetovno vojno. Prispevki v zborniku tematizirajo različne plati dela časnega Tavčarja politika in večnega Tavčarja pisatelja; prav tako se trudijo razkriti doslej zasenčenega in pozabljenega Tavčarja gospodarstvenika. V knjigi predstavljeni pogledi so utemeljeni na kritičnem pretresu že znanega in doslej še neupoštevanega gradiva. Tavčarjeva podoba v novih osvetlitvah nekdanjih razmer in razmerij ni demolirana, temveč postaja bolj življenjska in intenzivnejša.

Znanstvenorazisko‐ valni center SAZU Ivan Hribar: Zbrana literarna dela I,II 100 650,00 3. Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Botanični vrt Mestno drevje 90 1.000,00 4.

Alpemedia založništvo - podjetje, ki se ukvarja z ... Znanstvenoraziskovalni center. Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

POVEZANE KNJIGE