Če ubiješ oponašalca

Če ubiješ oponašalca - Harper Lee | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Harper Lee
DIMENZIJA
12,43 MB
IME DATOTEKE
Če ubiješ oponašalca.pdf
ISBN
4764462517861

OPIS

Roman Če ubiješ oponašalca (v izvirniku To Kill a Mockingbird), ki ga dobivamo v novem prevodu Polone Glavan, je svojevrsten založniški in kulturni fenomen. Delo pisateljice Harper Lee (1926) iz leta 1960 je ganljiva, s svojevrstnim humorjem začinjena pripoved z ameriškega juga v tridesetih letih dvajsetega stoletja, ki si jo je njena avtorica zamislila kot preprosto ... Klasika Če ubiješ oponašalca, ki je nastala pod peresom Harper Lee, bi lahko šla vštric z marsikaterim elementom učnega načrta in pride prav v marsikateri fazi poučevanja, izgradnje osebe in odraščanja, kljub temu pa jo naš šolski sistem pogosto zapostavlja. Če ubiješ oponašalca: klasika.

Nov prevod ameriške klasike izpod peresa avtorice Harper Lee, ki je bila v slovenščino prevedena že sredi šestdesetih let (takrat je izšla pod naslovom Ne ubijaj slavca v prevodu Janeza Sivca; pod tokratni prevod se je podpisala Polona Glavan), nam pripoveduje zgodbo, postavljeno v trideseta leta prejšnjega stoletja v majhno ... Z romanom Če ubiješ oponašalca se je ameriška pisateljica Harper Lee trdno vpisala v ameriški literarni kanon. Knjiga je takoj po izidu leta 1960 postala prodajna uspešnica, hitro je dobila uspešno filmsko priredbo z Gregoryjem Peckom v glavni vlogi, slavljena avtorica pa je nato pisateljsko povsem obmolknila.

POVEZANE KNJIGE