Sodobna transakcijska analiza

Sodobna transakcijska analiza - Vann Jones, Ian Stewart | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vann Jones, Ian Stewart
DIMENZIJA
8,37 MB
IME DATOTEKE
Sodobna transakcijska analiza.pdf
ISBN
3291660155918

OPIS

Transakcijska analiza (TA) je miselni model, ki nam omogoča razumevanje človekove osebnosti, odnosov in komunikacije. Razvil ga je pokojni zdravnik Eric Berne.V šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je TA doživela uspeh in slavo po vsem svetu. Širila se je z uspešnicami, kot sta Igre, ki jih igrajo ljudje in Rojeni za zmago.Od takrat se transakcijska analiza čedalje bolj razvija. Teorija se je obogatila in razširila, avtorji so jo proučevali, ocenili in z opazovanjem preverili njeno uporabnost. Po Bernovi smrti (1970) so transakcijski analitiki uvedli v TA nove zamisli in metode, ki zdaj sestavljajo srčiko te stroke. Zdaj je široko mednarodno sprejet profesionalni pristop, ki povečuje učinkovitost delovanja na različnih področjih, od psihoterapije in svetovanja do vzgoje in izobraževanja, komunikacije ter izobraževanja managerjev.Knjiga Sodobna transakcijska analiza je primerna za samostojno učenje ali pa kot osnovno gradivo za izobraževalne tečaje v visokošolskih ustanovah. V celoti zaobjema gradivo za osnovni izpit »TA 101«, ki ga uradno predpisuje Mednarodno združenje za TA (ITAA).

Ravnik (tudi ... Transakcijsko analitična psihoterapija je sodobna psihoterapevtska smer. Vloga klienta v terapiji je enakovredna, saj ga terapevt seznanja z idejami transakcijske analize in ga spodbuja, da tako prevzame enakovredno vlogo v procesu spremembe. Sodobna transakcijska analiza Novi uvod v transakcijsko analizo Vann Jones, Ian Stewart 37,00 € Metapsihološki spisi Sigmund Freud 45,00 € Aion Prispevki k simboliki sebstva Carl Gustav Jung 27,00 € Kot teorija osebnosti se uporablja za spoznavanje psihologije posameznika, njegove osebnosti, odnosa do sebe in njegovih reakcij na zunanje okolje.

Poznamo več tipov transakcij: komplementarne , pri katerih transakcijski odgovor pošlje isto ego stanje, kateremu je bilo sporočilo namenjeno; križne transakcije , pri katerih odgovori drugo ego stanje, torej ne tisto ... Transakcijska analiza je sodobna psihoterapevtska metoda, je tudi teorija osebnosti in medsebojne komunikacije. Temelji na 3.

POVEZANE KNJIGE