Slovensko staroselstvo in Istri

Slovensko staroselstvo in Istri Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
5,17 MB
IME DATOTEKE
Slovensko staroselstvo in Istri.pdf
ISBN
1949300899189

OPIS

V knjigi petnajst avtorjev predstavlja novo ogrlico iz biserov spoznanj, dejstev in dokazov o tem, da smo Slovenci staroselski narod.Raziskovalni del:Duša Krnel-Umek: Staroselci v IstriCyril Hromnik: Sloveni, Slovaki, kje so vaše korenine?Mirko Škibin: Venetska srebrna ploščicaViljem Kralj: Ali so staroselci na Braču govorili slovensko?Leda Dobrinja: Istra – zemlja boginje EsteAngel Martelanc: Je naša zgodovina prava?Andrej Šiško: Istra – slovenskoga naroda deržavaDomoznanski in drugi prispevki:Vlado Grželj: Če hočete, mi verjemiteNadja Rojac: In sem se vprašalaIvan Novak: Ob dnevu svetega IvanaMarija Koren: Marija snežna na GrdišcahMarija Š. Jerman: Gradin – vas, ki jo nosim v srcuMitja Fajdiga: Megalitski Picugi v IstriFranc Šturm: Picugi

Leda Dobrinja. V drugem zborniku o slovenskem staroselstvu v Istri je zbrano veliko podatkov iz arheološkega, zgodovinskega, etnološkega, kulturološkega in jezikoslovnega gradiva o naših davnih prednikih. Domov > Vse knjige > Zgodovina > Arheologija > Slovensko staroselstvo in Istri Slovensko staroselstvo in Istri.

10.15 - 10.30 Davorin Trstenjak in slovensko staroselstvo - Duša Krnel Umek Slovensko staroselstvo in Istri II. : zbornik Vrsta gradiva - zbornik ; neleposlovje za odrasle Založništvo in izdelava - Koper : KD Beseda Slovenske Istre, 2017 Slovenska Istra je južni del pokrajine Primorske, ki jo nekateri imenujejo kar slovenska Toskana.Na vzhodu sega do kraškega roba, na zahodu do obale in Jadranskega morja in na jugu do reke Dragonje, ki je tudi naša mejna reka..

POVEZANE KNJIGE