Anekdote usode

Anekdote usode - Karen Blixen | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Karen Blixen
DIMENZIJA
11,30 MB
IME DATOTEKE
Anekdote usode.pdf
ISBN
2962629085735

OPIS

Zbirka petih zgodb, ki je leta 1958 sočasno izšla v angleščini in danščini (obe različici sta delo avtorice), je zadnje delo znamenite danske baronice s pisateljskim psevdonimom Isak Dinesen (1885– 1962).Svet jo je sicer spoznal predvsem po zaslugi memoarskega dela (in istoimenskega filma) Spomin na Afriko, a njeno literarno mojstrstvo pride še bolj do izraza v izbrušeni kratki prozi, ki v pričujoči zbirki vsebinsko obravnava mnogovrstna razmerja med življenjem in umetnostjo. Osrednja (in hkrati najdaljša) zgodba je Babetina gostija, ki je leta 1987 navdihnila z oskarjem nagrajeni film.

Bralci jo danes bolj poznajo po deloma avtobiografskem romanu Spomini na Afriko, v katerem je opisala svoje bivanje v Keniji in po katerem j... Dutch: ·anecdote··anecdote ... Definition from Wiktionary, the free dictionary Anekdote usode Tako pravi pripovedovalec začetne zgodbe v zbirki danske pisateljice prve polovice 20.

Dodaj v košarico Vzporedni svetovi. Manka Kremenšek Križman.

POVEZANE KNJIGE