Štruklji

Štruklji - Boris Kuhar | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris Kuhar
DIMENZIJA
6,82 MB
IME DATOTEKE
Štruklji.pdf
ISBN
4013000207248

OPIS

Štruklji, ta okusna dobrota, so ena največjih slovenskih znamenitosti. Naše gospodinje in kuharji jih pripravljajo že več stoletij. V zadnjem času pa njihova priljubljenost celo narašča. Kako tudi ne bi – saj so vsestranski štruklji skromna postna ali izvrstna praznična jed, lahko so slani ali sladki, jemo jih kot glavno jed, prilogo, posladek ali kot dodatek juhi. Zanje poznamo številne tradicionalne recepte z nadevi, kot je pehtranov, skutni, orehov …, ali modernejše, na primer s hobotnico, škampi, avokadom …Vso to raznolikost smo poskusili zaobjeti v tej knjigi s 100 recepti, ki jih je zbiral, izbral in preizkusil dr. Boris Kuhar. Namenil jih je vsem, ki štruklje radi pripravljajo in jedo, v želji, da bi ta slastna jed še dolgo bogatila slovensko kulinariko.

Vseeno jih doma vsi štirje obožujemo in zato nimam slabe vesti, če jih vsake toliko časa kupim in iz njih naredim kosilo. In iskreno, nihče ne dela boljših štrukljev kot Moji štruklji.

Štruklji has been traditionally reserved for special occasions, but is now one of the most characteristic everyday dishes in households all across Slovenia. Nadev pripravimo tako, da v skuto vmešamo iz beljaka stepen sneg, sladkor, vanilin sladkor in limonino lupinico neškropljene limone. Štruklje lahko pripravite tudi slane, kot prilogo h glavni jedi tako, da pri pripravi nadeva izpustimo sladkor. Skutni štruklji z drobtinicami so vredni časa in truda, ki ga vložimo v pripravo.

POVEZANE KNJIGE