Loške poti

Loške poti - Željko Kozinc | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Željko Kozinc
DIMENZIJA
8,28 MB
IME DATOTEKE
Loške poti.pdf
ISBN
9085623843641

OPIS

Tisti, ki jim je knjiga dobra prijateljica, pogosto pravijo, da jo radi vzamejo s sabo, kamor koli že gredo. Knjiga Loške poti je v tej luči prav posebna prijateljica, saj je ne boste vzeli le vi s sabo, temveč bo vzela s sabo tudi ona vas: popeljala vas bo – bodisi samo v duhu bodisi čisto zares, v športnih čevljih, z nahrbtnikom in fotoaparatom in sploh vsem, kar spada na take prelepe poti – v loško pogorje, v tiste čarobne kraje, ki jih je tako privlačno, a hkrati prepričljivo stvarno opisal »domačin« Ivan Tavčar. Tudi v tej knjigi – gre za že osmi izletniški vodnik Željka Kozinca, ki se je na vodniškem področju proslavil predvsem s serijo vodnikov Lep dan kliče – hodimo z avtorjem po hribih in dolinah, kmetijah in zaselkih, večjih in manjših krajih, pri čemer nas večkrat popelje tudi med ljudi in njihove usode v različnih časih. Skozi Kozinčevo unikatno lečo, opremljeno s tipali, ki najdejo posebno v (navidezno) vsakdanjem in dragoceno v (pogosto) pozabljenem, je bralcu (in izletniku) dan dragocen vpogled v skrite in manj skrite kotičke naše dežele – ter seveda prelep razgled po njenih pokrajinah. Knjiga vključuje skoraj 300 fotografij, posebno uporabno vrednost pa ji daje tudi orientacijski zemljevid na notranjih straneh ovitka.

Krožna pot povezuje najpomembnejše znamenitosti, odpira vedno nove poglede na pokrajino in preseneča z gostoljubnostjo domačinov. Stene: Greben vrhov Loške stene Opis gore: Najprej so ga spoznali lovci, gonjači in pastirji, ki so včasih na bavški strani lovili, brali zelišča in pasli visoko pod vrhovi in mestoma do samega grebena. Prvi ga je opisal Henrik Tuma, ki je leta 1909 skupaj z domačini z Loga opravil prečenje z Vrh Rup in vse do Plešivca.

Pot od Loške Koritnice do zavetišča pod Špičkom, vodi po mestoma navpičnih pobočjih, zato uporabljajmo samovarovalni komplet. Ker tura večji del poteka po visokogorju, se na pot odpravimo le ob lepem in zanesljivem vremenu. Več o poti.

POVEZANE KNJIGE