Bronasti jezdec

Bronasti jezdec - Paullina Simons | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paullina Simons
DIMENZIJA
3,81 MB
IME DATOTEKE
Bronasti jezdec.pdf
ISBN
1091154655141

OPIS

Zlato ožarjeno nebo, prosojni somrak in svetle noči: vse kliče po mladosti, ljubezni, po nečem novem. Vojna še ni dosegla tega nekoč veličastnega mesta, ni še posegla v življenje dveh sester, Tatjane in Daše Metanove, ki si delita sobico v natrpanem stanovanju, kjer živita z bratom in starši. A družini se svet obrne na glavo, ko Hitlerjeva vojska napade Rusijo in začne svoj bliskoviti prodor do Leningrada.Skozi temo pa vendarle posije žarek upanja. Tatjana spozna Aleksandra, pogumnega mladega častnika Rdeče armade. Postavnega in samozavestnega mladeniča, ki skrbno varuje svojo skrivnostno in temačno preteklost, nezadržno vleče k Tatjani – njo pa k njemu.Med strahotno zimo, ko Nemci neusmiljeno oblegajo mesto, se Leningrajčani hitro znajdejo v krempljih lakote, obupa in strahu. Zaradi nemogoče ljubezni med Tatjano in Aleksandrom grozi razdor v družini Metanovih, hkrati pa bi se utegnila razkriti skrivnost, ki jo Aleksander tako skrbno varuje in ki je prav tako uničujoča kot vojna.A zaljubljenca posrka neusmiljen vrtinec usode, ki za vedno spremeni svet in njihova življenja.

S tem želi pesnik pokazati, da lahko njegovo mesto prevzame vsakdo. Podoba tega značaja je odražala življenja mnogih takratnih Petersburgerjev. Bronasti jezdec Zlato ožarjeno nebo, prosojni somrak in svetle noči: vse kliče po mladosti, ljubezni, po nečem novem.

1825 - Boris Godunov (Борис Годунов). 1831 - Mocart i Saljeri (Моцарт и Сальери), prevod: Mozart in Salieri. Zaradi nemogoče ljubezni med Tatjano in Aleksandrom grozi razdor v družini, hkrati pa bi se utegnila razkriti skrivnost, ki jo Aleksander skrbno varuje in ki je prav tako uničujoča kot vojna. Bronasti jezdec je morda najbolj kontroverzno delo Puškina, prežeto z globoko simboliko.

POVEZANE KNJIGE