Zgodnjekrščanski spisi

Zgodnjekrščanski spisi Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
4,47 MB
IME DATOTEKE
Zgodnjekrščanski spisi.pdf
ISBN
1607927231664

OPIS

V tej monumentalni knjigi so zbrana vsa doslej znana najstarejša krščanska besedila, katerih avtorji so nekateri izmed Jezusovih učencev in drugi njegovi sodobniki, ki so širili njegov nauk.Knjiga se ravna po kronološki razporeditvi nastanka teh spisov, kakor jih je razvrstil eden najuglednejših nemških poznavalcev Nove zaveze, Klaus Berger. Vsebuje njegove uvode v posamezne spise. Večino teh besedil je Cerkev sprejela kot svete knjige v t. i. kanon Nove zaveze.Poleg teh so prvič v slovenščini v eni knjigi zbrana tudi vsa tista besedila, ki v ta kanon niso bila uvrščena in so v zgodovini po krivici dobila predznak spornosti (apokrifi). Vsa besedila so prevedena iz izvirnih jezikov.T. i. apokrifna besedila kažejo veliko oznanjevalno sorodnost s kanoničnimi spisi in so izjemne vrednosti, saj so rezultat iste »eksplozije«, ki jo je povzročilo življenje in delovanje Jezusa, Božjega Sina.

http://www.mohorjeva.org/zgodnjekrscanski-spisi ZGODNJEKRŠČANSKI SPISI . Po nemški izdaji Klausa Bergerja in Christiane Nord uredila Gorazd Kocijančič in Vid Snoj.

PDF datoteka (139 kB) 1. TXT datoteka (34 kB) Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Širca, Alen Albin (avtor) Jezik.

POVEZANE KNJIGE