Albert Sirk

Albert Sirk - Alina Carli, Milček Komelj, Vid Lenard | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alina Carli, Milček Komelj, Vid Lenard
DIMENZIJA
9,52 MB
IME DATOTEKE
Albert Sirk.pdf
ISBN
6178065469370

OPIS

Pobuda za novo monografijo je prišla iz Osnovne šole Alberta Sirka v Križu, ki je ob 40. obletnici poimenovanja šole po slikarju pripravila delovni zvezek z naslovom Albert Sirk - slikar našega morja, z namenom, da bodoči kriški rodovi ne bi pozabili na slavnega rojaka.Ta monografija o marinistu Albertu Sirku je sad večletnega raziskovanja njegovega dela, zasnovana pa je predvsem na fotografskem materialu, ki smo ga uspeli posneti ali pridobiti, ter na pregledu časopisja in ostale literature, predvsem pa na izčrpnem opisu njegovega življenja in dela, ki ga je iz prve roke podal umetnostni zgodovinar Fran Šijanec. Z njo poskušamo ponovno osvetliti to pomembno osebnost, ki je slovenski umetnosti dodal nov odtenek z okusom in vonjem po morju.Sirk je pogosto spregledan v večjih pregledih slovenske umetnosti 20. stoletja, zato pa so toliko bolj dragocena pričevanja in kritike, ki so neposredno spremljale njegovo življensko in likovno pot.

zbira, obdeluje, uporablja in shranjuje moje osebne podatke skladno z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov Albert Sirk: retrospektivna razstava od 11. nov.

Šele s preselitvijo na Štajersko se je Sirk zaradi neizmerne nostalgije po domu z obiski Dalmacije in Kvarnerja razvil v strastnega slikarja morja, ob tem pa je ... Članki z oznako Albert Sirk. prvi mesec samo 1 eur.

POVEZANE KNJIGE