To vse spremeni

To vse spremeni - Naomi Klein | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Naomi Klein
DIMENZIJA
3,78 MB
IME DATOTEKE
To vse spremeni.pdf
ISBN
2324916375581

OPIS

Naomi Klein alarmantno opozarja na nevarnost podnebnih sprememb: če bomo še naprej dopuščali, da se emisije povečujejo iz leta v leto, bo velika mesta in starodavne kulture pogoltnilo morje in zelo verjetno je, da bodo naši otroci prisiljeni bežati pred srditimi ujmami in skrajnimi sušami … Mračno prihodnost lahko preprečimo le, če bomo spremenili prav vse!To vse spremeni – kapitalizem proti podnebju je dobila odlične ocene kritikov in osvojila prestižno nagrado Pisateljskega sklada Hilary Weston za stvarno literaturo. Knjiga je takoj po izidu septembra 2014 postala uspešnica, isto leto se je uvrstila na seznam stotih pomembnih knjig revije New York Times.Naomi Klein alarmantno opozarja na nevarnost podnebnih sprememb: če bomo še naprej dopuščali, da se emisije povečujejo iz leta v leto, bo velika mesta in starodavne kulture pogoltnilo morje in zelo verjetno je, da bodo naši otroci prisiljeni bežati pred srditimi ujmami in skrajnimi sušami … Mračno prihodnost lahko preprečimo le, če bomo spremenili prav vse!“Obsežna, zapletena in prepričljiva analiza disfunkcionalnega simbiotičnega odnosa med prostotržnim kapitalizmom, industrijo fosilnih goriv ter segrevanjem ozračja, ki vzbuja skrbi in spodbuja k ukrepanju.”- Booklist Review»Kje bo vir politične volje v Sloveniji, ki bo zaprla termoelektrarne, preprečila fraktoriranje na prekmurskih poljih, omejila cestni promet in začela razvoj nizkoogljične družbe na ravni politik, ne deklaracij?«- Dr. Luka OmladičNaomi Klein (1970), kanadska raziskovalna novinarka, pisateljica in aktivistka, je stalna sodelavka revij Harper’s, Rolling Stone, The Nation in The Guardian. Že njena prva knjiga No logo je postala mednarodna uspešnica. Doktrina šoka, ki je izšla leta 2007, je bila prevedena v 30 jezikov in bila natisnjena v več kot milijon izvodih. Naomi Klein je leta 2004 za poročanje iz Iraka prejela nagrado Jamesa Aronsona za novinarstvo o družbeni pravičnosti, leta 2014 je dobila nagrado zveze International Studies za izjemne dosežke na področju sodelovanja med aktivisti in znanstveniki, leta 2015 pa nagrado Izzy za izjemne dosežke na področju neodvisnega novinarstva in medijev. Ima častni doktorat iz civilnega prava, ki ji ga je podelila univerza King’s College v Novi Škotski.

S temi zgodbami upora se prepleta pripoved Naomi Klein, ki ogljik v ozračju poveže z ekonomskim sistemom, ki ga je spravil tja. To vse spremeni - kapitalizem proti podnebju je dobila odlične ocene kritikov in osvojila prestižno nagrado Pisateljskega sklada Hilary Weston za stvarno literaturo. Knjiga je takoj po izidu septembra 2014 postala uspešnica, isto leto se je uvrstila na seznam stotih pomembnih knjig revije New York Times. Skozi film oblikuje kontroverzno in vznemirljivo misel, ki spremeni vse: misel, da lahko klimatsko krizo izrabimo kot priložnost za preobrazbo našega spodletelega ekonomskega sistema v nekaj radikalno boljšega.

Njena osrednja teza je namreč, da podnebne krize ne moremo stlačiti v okvir trenutnega neoliberalnega tržnega fundamentalizma, saj je potratna poraba, ki jo spremljajo ... Knjiga To vse spremeni je odločen, tudi čustveno motiviran poziv Kleinove k razumu, saj je v aktualnih razmerah še kako pomemben za rešitev planeta, ki se mu čas več kot očitno izteka. Pred kratkim je potekala pariška okoljska konferenca, kjer so se svetovni voditelji pisno zavezali korenitim ukrepom za zmanjšanje emisij. "To vse spremeni je resnično presunljiv, ko gre po sledi neverjetnih uspehov in priložnosti, ki jih ponuja zelena ekonomija." Joe Leydon, Variety "Vsi ljudje iz filma - od Newyorčanov, ki so izgubili domove v orkanu Sandy, do indijskih ribičev, ki jim vodo onesnažuje elektrarna - so podnebne spremembe občutili na lastni koži. To vse spremeni - kapitalizem proti podnebju je dobila odlične ocene kritikov in osvojila prestižno nagrado Pisateljskega sklada Hilary Weston za stvarno literaturo.

POVEZANE KNJIGE